Denta 2006 si instinctul de turma

Primesc invitatie la Denta 2006 saptamana trecuta si Vineri imi fac drum pana acolo.

Nu…sa nu credeti ca am mers de dragul zilelor frumoase din medicina. Numai de dintologie n-aveam chef dupa ce am fugit de ea cat am vazut cu ochii.

Ce ironie totusi! Sa ai un site medical (Sfatul Medicului) si sa trebuiasca sa mergi sa restabilesti contacte cu lumea din care ai iesit. Da..pe mine a picat magareata si eram tare curios cum va fi cand o sa ma intalnesc cu fostii colegi si profesori.

Si pentru ca in postul precedent m-am luat putin de ASE-isti… postul asta e dedicat medicinistilor. Scuze: studentilor la medicina dentara!

OK: scopul meu ..sa intru in contact cu furnizorii de materiale dentare, echipamente, expozanti…etc..sa prezint sfatulmedicului, sa ma imprietenesc cu ei, sa izolez potentialii clienti (publicitate) ..sa fac schimb de date de contact..sa tin legatura cu ei..etc. !

Conditii: Ideale. Mediu in care am petrecut cativa ani buni, cunosc limbajul si jargonul, am multe cunostinte, stiu sistemul, am ani de vanzari in spate si de prospectare, am un material beton.

Realizare:Ajung la expozitie…ma fatai putin prin pavilioane sa ma familiarizez cu aranjamentul, imi las pardesiul la Terradent unde Dragos Smarandescu face o prezentare foarte tare (studentii din anul 2, nu-l ratati la Fiziopat..merita tot efortul ca sa ajungi la el in grupa) ..si plec la atac.

Intru in vorba cu unul altul…schimb de carti de vizita..ritualul obisnuit.. Incet incet apar colegii. Fosti colegi. Fiecare pe la cate o firma pe la cate un stand. II privesc cum sunt nelamuriti si nu stiu ce sa faca. Vor sa dea impresia de cunoscatori dar la doua intrebari mai tintite…ridica din umeri. Sunt depasiti de situatie. Sunt bucurosi ca sunt platiti pentur zilele de la expozitie. O shaorma in plus pe zi nu strica. Cine a stat in camin stie.

Ma amuz si ma intristez in acelasi timp. Ma gandesc ca asa as fi ajuns daca nu ieseam la timp din sistem. Un impartitor de pliante si bagator in seama pe la expozitii de medicina. Dar as fi avut diploma? AS FI AVUT ! Mda…sa o pun in rama si sa ma uit la ea pana ma plictisesc! Nenica….si ce m-as mai fi uitat la ea !

Sunt sigur ca fosti colegi imi citesc blogul si poate i-am bagat in aceeasi oala cu aia ratutiti si vai de capul lor cum eram si eu cand habar n-aveam ce vreau sa fac cu medicina asta. Dragii mei, va felicit daca faceti medicina din pasiune si sunteti mistuiti de fiorul acesta. Tot respectul si jos palaria. Sunt insa acid si sarcastic fata de restul …care se insala crezand ca pac..au terminat stomatologia si se teleporteaza automat intr-un cabinet modern, propriu si plin de pacienti. Succes Dublu si sa ne vedem peste 10 ani.

Trec orele si eu imi fac norma. Sunt burdusit de contacte si cu previziuni frumoase pentru saptamana urmatoare. Imi rezerv 30 de minute sa mai fac un tur de placere sa vad ce am pierdut. Ajung la un stand cu o firma din Grecia unde un domn cu parul alb sta pe scaun. Si sta. Si sta. Nimeni nu se opreste la standul lui. Nimeni nu-l baga in seama.

Ma duc si il intreb in engleza ce promoveaza, daca e satisfacut de rezultate..etc.

Imi da un raspuns care m-a pus pe ganduri…si de 3 zile il tot rumeg. Singurul lucru pe care l-am invatat la Denta 2006:

“N-am venit la expozitie ca sa fac neaprat contracte. Nu ma intereseaza cat o sa vand acum materiale. Nu ma intereseaza nici cate relatii stabilesc aici” AM inchiriat spatiul dintr-un singur motiv. Anul viitor vrem sa deschidem o reprezentanta in Romania. Am venit sa vad cum faceti voi afacerile aici. Stau doar si urmaresc. Am platit ca sa privesc si sa trag concluzii. Ohoo si mi-am umplut caietul pana acum. A fost o expozitie plina de reusite pentru mine”

Raman mut: Omul ala da cateva mii de euro doar ca sa traga cu ochiul ! …. De tinut minte!

Later edit: Vrei sa dai la medicina dentara?