De ce vorbesc femeile atat de mult?

Raspunsul rapid si misogin este : pentru ca pot si le dam voie. Cel detaliat in urmatoarele paragrafe.

In comunicare, sub 10% este dat de cuvinte. Practic atunci cand doi oameni vorbesc,angry woman isi spun mai multe lucruri unul altuia prin atitudine, gesturi, limbajul trupului, mimica, tonalitate, privire decat prin cuvinte.

Cu toate astea continuam sa dam o importanta exagerata cuvintelor si nu reusim sa citim printre randuri. In spatele cuvintelor stau ganduri, idei, convingeri. Asta este o realitate. Dam sensuri cuvintelor celuilalt in functie de starea in care suntem atunci cand le auzim. Pe de o parte e normal pentru ca vedem realitatea nu asa cum e ea ci asa cum suntem noi. Pe de alta parte e frustrant pentru ca atunci cand te rezumi doar la cuvinte pierzi esentialul. Nu vezi ce e in spate. Nu observi ce vrea celalalt sa spuna de fapt.

Si totusi de ce vorbesc femeile atat de mult?

Potrivit lui John Gray barbatii si femeile folosesc cuvintele in mod diferit :

Barbatii vorbesc ca sa traga o concluzie si sa rezolve o problema. Nu ne place sa pierdem timpul in discutii, nu vrem sa o lalaim, vrem sa rezolvam o problema scurt, sa luam o decizie sa mergem mai departe.

Femeile vorbesc din 4 motive :

    1. – Sa traga o concluzie si sa rezolve o problema (da, se intampla si asta)
    2. – Sa isi dea seama ce vor sa spuna de fapt (stiti sedintele alea de 45 min de vorbit in care se invart in cerc pana ajung la ce doreau sa spuna de la inceput)
    3. – Ca sa se elibereze de stress si tensiune
    4. – Ca sa-si exprime sentimentele.

Problemele dintre sexe apar cand barbatii vor ca femeile sa vorbeasca la fel cum o fac ei, scurt, concis, rapid, si cand femeile vor sa-i faca pe barbati sa se lungeasca la nesfarsit in discutii interminabile. So, cine e dispus pentru un compromis?

Mai jos aveti niste clipuri simpatice cu John Gray, despre asta :