De ce incepand de maine vei ramane singur

Updated on: March 12, 2008

A trecut arsita. A fugit viscolul. Primavara poarta pe umeri niste drumuri stricate si o privire in gol. Este singuratatea din viata ta. Este frustrarea ca ai fi meritat mai mult. Ca ai fost nedreptatit.

Mereu ai fost trist si nu ai inteles de ce prietenii au devenit tot mai putini pe zi ce trece. Niciodata nu ai inteles de ce nu ai fost mai popular. Si asta pentru ca nu intelegi ce anume ti-a lipsit. Nu concepi ca altii ar fi putut avea dreptate.

Am o veste pentru tine. De maine vei avea si mai putini prieteni! Viata nu este un teledon. Nimeni nu sta langa tine fara sa primeasca ceva inapoi. Oamenii sunt foarte egoisti. Cauta optimismul, zambetul, victoria. Fug de suferinta. Eu sunt cel mai mare egoist din aceasta lume!

Oamenii sunt tristi pentru ca nu sunt fericiti cu viata lor. Si pentru ca tristetea nu atrage, ci alunga prietenii, acesti oameni devin tot mai singuri si mai tristi. Inainteaza spre intuneric intr-o progresie geometrica. E un cerc vicios.

Te regasesti printre ei? Crezi ca ai dreptul sa raspunzi imbufnat unui prieten care iti intinde prietenos mana? Daca da, atunci meriti sa ramai singur. Pentru ca cine doreste compania unui suparacios? Al unui plangacios? Al unui om care nu mai are incredere in el, in viata si in nimeni, in general. Cine vrea sa stea langa o persoana care mai tot timpul are un aer plictisit? Eu unul, nu vreau.

Ce nu realizezi in acele momente este ca in tine exista un magnetism extraordinar! Esti o adevarata forta a naturii atunci cand vrei! Chiar nu mai ai deloc orgoliu?! Chiar crezi ca totul e pierdut? Chiar le vei permite celorlalti sa te trateze asa? Arata-le ca poti fi o persoana de 10 ori mai incantatoare decat au fost ei vreodata! Da-le o palma morala pentru ca te-au judecat gresit.

Zambetul tau este infrangerea lor. Focul din comportamentul tau este semnalul schimbarii. Te vor suna. Te vor intreba ce mai faci, cum iti mai merge. Chiar daca e natural sa fii furios, reprima-ti acel “du-te naibii!” scris pe buzele tale. “Am casa plina de musafiri” ar putea fi un raspuns mult mai indicat. E cel mai bun mod de a-l intepa pe celalalt.

Apoi toti vor vorbi numai despre tine. Vei deveni o adevarata poveste de succes. Iti vor spune “geniu”, “campion”, sau, cel mai probabil, “norocos”. Dar tu stii ca propria ta persoana este adevaratul noroc. Stii ca doar tu ti-ai fost fidel in momentele grele.
Si mai stii(in sfarsit ai inteles!) ca aceasta e firea lucrurilor. Optimismul atrage. Tristetea da cu bata intr-o relatie de orice fel.

Privirea ta spune totul. Esti fericit. Si asta pentru ca iti traiesti propria ta viata, nu pe a altora. Poti ridica steagul si face deja un tur de stadion. Turul invingatorului. In aplauzele tuturor.