De ce este important sa fii refuzat?

Nu, nu, nu…

Explicatia cea mai simpla si rapida care imi vine in minte – odata cu refuzurile vin cautarile pentru solutii, vine goana dupa raspunsuri. Si de aici pleaca evolutia fiecarui om.

Deja cunoastem cu totii faptul ca, daca ne oprim fie si pentru 5 minute, concurenta este atat de acerba incat te inghite cu totul. Un om care cauta succesul, cauta raspunsuri tot timpul, 24 din 24, 7 din 7.

“Cel mai important lucru in viata este sa nu incetezi sa iti pui intrebari” Albert Einstein

Asa cum o femeie te refuza pentru a ti se darui ceva mai tarziu, asa o vanzare (client) sau o colaborare pica pentru moment, pentru a renaste plina de vitalitate peste 5 minute. Trebuie doar sa ramai destul de rigid incat sa respecti anumite reguli si sa iti pastrezi o disciplina proprie, si pe atat de flexibil incat sa cauti aceste raspunsuri.

Iar cine stramba din nas cand aude de reguli, regulamente si disciplina, ii spun asa: Acestea au efect negativ doar cand esti prea inchistat in ele. Dar scopul lor nu este sa te tina pe loc, ci tocmai sa iti ofere libertatea pe care o cauti in activitatea ta. Pasiunea. Pentru asta este important ca in domeniul tau sa stii tot ce se poate stii, pentru asta e important sa inveti pe masura ce oferi informatie mai departe.

Asa ca, sfatul meu, atunci cand vei fi refuzat data viitoare, zambeste. Tocmai ti s-a oferit sansa sa cauti si sa gasesti un raspuns pe care acum 3-5 minute nu il aveai.

3 thoughts on “De ce este important sa fii refuzat?”

  1. Asa este, Daniel. Orice problema este o sansa de a ne demonstra capabilitatea. De a gasi solutii si de a merge mai departe. De a-i face cu mana trecutului.

Comments are closed.