Nu inceteaza sa ma uimeasca puterea fiintei umane de a trece peste durere pentru a atinge realizari remarcabile. Istoria e plina de oameni care s-au luptat cu ei insisi scrasnind din dinti de durere in conditii in care organismul cerea odihna sau pauza
Mi-a placut atletismul, in special probele de fond si semifond. In liceu ma trezeam dimineata, imi luam cainele ciobanesc german si alergam prin padurea Trivale din Pitesti cand abia rasarea soarele.
Imi aduceam aminte de Emil Zatopek, triplu campion olimpic la 5000m, 10000m si maraton, care era numit “Locomotiva Umana” pentru stilul lui de a alerga. Atunci cand toti cedau fizic el se forta sa alerge mai tare desi se vedea suferinta pe fata lui.
Cu venele umflate pe frunte, cu capul balanganindu-se intr-o parte si in alta, cu spume la gura, avea cel mai inestetic stil de alergare. Cu toate astea era cel mai iubit pentru ca se vedea ca isi impinge corpul dincolo de limite. Puteti vedea cateva scene in clipul urmator.
Lectia pe care am invatat-o e simpla:
Nimic de valoare nu se obtine daca stai in zona de confort.
Vrei realizari mari? Trebuie sa fii dispus sa suferi si cand simti ca nu mai poti…sa mai rezisti inca putin.
Uite un exemplu foarte recent.
Intr-un articol din Prosport aflam ca Alina Dumitru a castigat ultima medalie de aur la Campionatele Europene de Judo luptand cu entorsa la glezna stanga. Daca ar fi vorba de sah o entorsa n-ar avea vreo importanta majora dar in judo e de o importanta capitala.
Inteligenţă, echilibru, experienţă, perseverenţă, muncă, ambiţie şi nebunie sunt şapte dintre trăsăturile Alinei Dumitru. Şapte caracteristici ce-i definesc portretul, şapte atribute ce au fost percepute ieri chiar şi de către un necunoscător. Şi aşa s-a ajuns la al şaptelea titlu european. Nu consecutiv, dar amănuntul pare insignifiant.
Gandeste-te la asta: ce sacrificiu esti dispus sa faci ca sa iti atingi obiectivele? Stand pe canapea si uitandu-te la TV lucrurile nu se rezolva de la sine.