Curs de persuasiune intr-o singura propozitie

In 2002 m-am angajat in primul job in vanzari. Vindeam tamplarie de Al si PVC pentru o firma romaneasca, trebuia sa caut si sa conving clientii sa isi faca ferestrele si usile la firma respectiva. Un job efectiv de vanzari care a insemnat primul meu contact cu ceea ce inseamna studiul “persuasiunii”. Nu am descoperit pana acum nimic care sa-mi ofere mai multa adrenalina decat senzatia pe care o ai cand esti fata in fata cu cineva la o negociere.

Am experimentat enorm de multe lucruri in domeniul asta. Tehnici de vanzari, de negociere, de amplificare a emotiilor, de argumentare..etc. Am citit tot ce am gasit pe subiect si am incercat sa aplic tot ce functionase la altii.

c08_20570691

 

Acum cativa ani am dat peste un ebook al unui tip numit Blair Warren. Blair Warren este un producator de televiziune si om de marketing care a studiat comportamentul uman pentru a vedea cum sunt influentati de fapt oamenii.

De ce ajung unii oameni sa idolatrizeze un lider de cult incat sa se sinucida pentru el?

Oare teroristii care se arunca in aer sunt prosti si au fost manipulati sau e ceva ce majoritatea oamenilor nu stiu despre modul in care ei au fost influentati de liderii lor?

De ce alege un barbat care a stat cu o femeie ani indelungati si are copii, casa, etc…sa se desparta si sa fuga cu o alta femeie pe care abia a intalnit-o? Cum a reusit ea sa il influenteze.

Sunt cateva intrebari pe care toti ni le-am pus la un moment dat si toate au legatura cu persuasiunea, influentarea si convingerea oamenilor.

Blair a scris un ebook pe care l-a oferit gratuit numit in care a sintentizat tot ce reprezinta esenta persuasiunii si influentarii oamenilor.

Repet, am citit enorm de multe materiale pe acest subiect…si totusi cand am terminat de citit ebookul asta de 15-16 pagini am avut senzatia ca am dat peste cel mai condensat si valoros material pe care l-am citit vreodata.

Este un material concis, rapid, usor de tinut minte si la fel de usor de aplicat.

A doua senzatie a fost ca lucrurile sunt prea simple ca sa fie adevarate. N-are cum sa fie chiar atat de simplu…

Te las cu un paragraf din ebook…apoi la sfarsitul articolului ai un link de download.

Inainte sa ne avantam sa exploram materialul nostru despre convingere si persuasiune, hai sa aruncam o privire rapida la domeniul magiei si iluzionismului, pentru a observa cateva lucruri comune.

Incearca sa faci asta la un moment dat:

Viziteaza un magazin de magie din orasul tau unde se vand trucuri, sau cauta pe youtube trucuri de magie explicate. Dupa ce te uiti la mai multe din ele, alege unul care te lasa efectiv cu gura cascata si cumpara-l sau cauta-i explicatia. Apoi du-te la tine acasa, urmeaza instructiunile si afla cum functioneaza de fapt trucul.

Daca vei face asta, pot prezice cu precizie de 99,99% ceea ce se va intampla.

Vei fi dezamagit.

„Secretele” din spatele multor trucuri de magie, chiar si a celor care par efectiv de domeniul miracolelor, sunt de obicei atat de banale, incat n-ai cum sa te simti altfel decat dezamagit dupa ce le descoperi. Acum, ca sa fac o alta previziune, urmatorul tau gand dupa ce afli secretul unui truc de magie va fi:

„E ridicol. Chestia asta n-ar putea sa pacaleasca pe nimeni”.

In acest punct, la fel ca foarte multi oameni, vei lasa trucul deoparte si vei considera ca ai dat banii pe un truc care n-are cum sa-ti iasa, pentru ca oamenii se vor prinde de modul in care e facut. In schimb, daca esti sincer cu tine insuti, (si putini oameni sunt) vei avea un alt gand care va schimba total modul in care privesti viata. Fara gluma. Acel gand suna cam asa:

„Stai putin. N-are cum sa fie chiar atat de ridicol, daca m-a pacalit chiar si pe mine prima oara”.

Multi autori scriu carti de 200 – 300 de pagini de umplutura in jurul unui singur subiect. Am ajuns sa le evit. Iti recomand ebookul asta, tradus in romana pentru ca stiu ca te va ajuta.

Descarca-l mai jos si da like la articol sau trimite-l mai departe si pentru prietenii tai.

Iti va lua maxim 15 – 20 minute sa citesti cartea. Lasa-mi un comentariu si spune-mi apoi cum a fost.