Cum si-au pierdut barbatii masculinitatea

Wikipedia : Testosteronul este principalul hormon masculin. Acesta permite apariţia caracterelor masculine la oameni, fiind produs de testiculele bărbaţilor.

Am avut lungi discutii atat cu barbati cat si cu femei pe subiectul asta. Suntem o generatie de barbati crescuti de femei, cum spune Tyler Durden si asta ne-a facut sa ne aplatizam in multe situatii sociale masculinitatea. Mi-e greu sa nu observ cat de putin se aprecieaza barbatii pe ei insisi fizic in ziua de azi si cum incearca mereu sa castige aprobarea femeilor urmand sfaturile din Cosmopolitan.

La fel cum operatiile estetice de orice fel la femei denota o lipsa de incredere in sine (nu vorbesc de cazurile in care ai avut accidente sau te-ai nascut cu 6 degete la o mana), la barbati lucrurile devin si mai grave.

Doar o intrebare simpla : tipul din poza vi se pare ca seamana cu un barbat? poza via Sartorialist.

mawoman

Eu inteleg conceptul de a fi in pas cu vremurile si nu a adopta un stil vestimentar batranicios sau invechit. Inteleg si sustin dusurile zilnice, spalatul pe dinti, barbieritul, deodorantul, samponul si parfumul. Sunt lucrurile care transforma un barbat dintr-o bruta transpirata intr-un personaj agreabil, atractiv si care isi poate exprima personalitatea oriunde.

Ce nu inteleg este preocuparea excesiva a barbatilor cu cremele, epilatul cu ceara, gelul de par, lotiunile inainte si dupa barbierit, excesele astea de “aranjament” care fac un barbat sa para scos dintr-o cutie gata sa faca “nimic” .

Am vazut un documentar despre scaderea nivelului de testosteron in America si problemele pe care si le pun barbatii acum despre asta. Daca aveti rabdare sa va uitati, merita sa va luati aproape o ora in loc sa holbati ochii la Acces Direct sau alte porcarii.

An Emasculating Truth from Emasculating Truth on Vimeo.

Hai sa facem un sondaj.

Ce vi se pare total lipsit de masculinitate pentru un barbat?