Cum scapi de ispita?

Am pus clipul asta acum ceva vreme pe facebook dar am zis ca revin cu un articol si aici pentru ca subiectul merita explorat.

Sa zicem ca esti pus fata in fata cu o ispita. cum scapi de ea? O ignori? Te joci? Fugi? intorci capul?

Cercetatorii de la Standford au facut un experiment in care testau capacitatea copiilor de a amana momentul in care primesc o recompensa. Pe rand, erau pusi fata in fata cu o bezea si nu li se spunea decat ca pot sa o manance pe loc sau daca asteapta singuri in camera vor primi doua bezele la intoarcerea educatorului.

Cati copii credeti ca au mancat pe loc bezeaua si cati credeti ca au asteptat?

Oh, The Temptation from Steve V on Vimeo.

9 thoughts on “Cum scapi de ispita?”

  1. Sunt simpatici tare. Mai ales pustiul blond de la sfarsit.

    In ceea ce priveste incercarea cred ca depinde foarte mult de ceea ce pui in farfuria aia cand ii lasi sa aleaga. Adica de cat de mare este ispita.

  2. :)))))))) o Doamne , super simpatici, :))))), n as zice ca e mare diferenta intre cei mari si cei mici cand e vba de tentatii asa puternice :))))) intr adevar e un subiect ´´tentant´´ rezistenta in fata tentatiei; n ar fi rau daca am incepe cu ceva light :)) ca o bezea :)), prin a povesti cate o intamplare reala din viata noastra si cum i am facut/ sau nu fatza….

    revenind la clip, eu una ma regasesc in atitudinea pustiului care asteapta pana primeste si cea de a doua bezea, ca apoi sa le infulece dintr un foc pe amandoua :))))))))))) – in varianta in care reusesc sa rezist tentatiei desigur, iar cand nu reusesc…:D , cand nu reusesc….ce sa zic:-?? :D….infulec tentatia cand inca e in drum spre mine :),din zbor, :) cam imatura reactia, vor spune unii – pe care nu ii contrazic dealtfel ,pt ca de cele mai multe ori mi ´´se apleaca´´, dar asta e viata :) sarea din bucate, zaharul din bezea :))))

Comments are closed.