Cum sa-ti motivezi echipa

Acest articol este foarte vechi. Va fi in curand rescris si va oferi mult mai multa valoare fata de ce ofera acum

***

Any Given Sunday – un film superb despre sport si ce este in spatele lui. Dar mai presus de toate astea, un film despre echipa. Un Al Pacino magistral ca intotdeauna, care in secventa urmatoare isi motivaza echipa condusa la pauza. Le vorbeste din suflet, despre experientele din viata lui, despre viata si lectiile pe care te invata esecurile, despre echipa si puterea de a renaste din cenusa.

Parafrazez din discursul pe care Al pacino il tine in vestiar jucatorilor demoralizati:

– Putem sta aici si sa ne lasam batuti mar, sau putem sa ne luptam pentru a reveni, putem sa iesim din infern, un centimetru odata.”

– Cand imbatranesti, lucrurile pe care le ai incep sa dispara, dar invei asta abia dupa ce incepi sa le pierzi. Iti dai seama ca viata este un joc al centimetrilor. Iti dai seama ca in fotbal sau in viata…marja de eraore e atat de mica. O jumatate de pas prea devreme..sau prea tarziu si nu ajungi mingea…sau un pas, doi prea incet sau prea repede si nu o prinzi cum trebuie, centimetrii de care avem nevoie sunt peste tot in jurul nostru. Sunt in fiecare pauza a jocului, in fiecare minut, fiecare secunda.

– In aceasta echipa ne luptam pentru fiecare centimetru,

– In aceasta echipa ne rupem in bucati pentru acel centimetru

– Ne agatam cu unghiile de ACEL centimetru,

.pentru ca stim atunci cand adaugam unul langa altul toti acei centimetri , ca asta face diferenta dintre INVINGATORI si INVINSI, …dintre VIATA si MOARTE.

– Va spun ca in ORICE lupta, cel care este dispus sa moara pentru acel centimetru, va castiga lupta

– Stiu ca daca mai traiesc de acum incolo, o fac doar pentru ca sunt dispus sa ma lupt si sa mor pentru acel centimetru..

– Priveste-l pe cel de langa tine, uite-te in ochii lui si vei vedea pe cineva care va lupta pentru acel centimetru alaturi de tine. Vei vedea pe cineva care se va sacrifica pentru aceasta echipa, stiind ca si tu vei face la fel pentru el cand va avea nevoie.

– Aceasta este o Echipa. Ori ne vindecam acum impreuna ca o echipa, ori murim fiecare ca persoane individuale.