Cum sa-ti atingi visurile in 3 pasi practici

Updated on: May 22, 2010

Ce faci daca ai un vis si cei din jurul tau iti spun ca nu poti sa-l atingi? Fii realist, bai. N-o sa reusesti niciodata. Nu te uiti la tine? Cum crezi ca o sa ai tu succes? Pai tu n-ai nici dupa ce bea apa si indraznesti sa visezi? etc, etc.

Ce faci in situatiile astea?

Ii ignori. E singura varianta sa poti sa-ti protejezi mintea si visul de negativisti.

Toti avem indoieli, te indoiesti, deci existi. E bine sa fii realist si sa analizezi bine cu ce te arunci in lupta. Dar nimeni, niciodata n-ar trebui sa te faca sa te opresti din a-ti urmari visul.

Cu toate astea, indiferent cat de optimist esti ca sa-ti atingi visurile ai nevoie de 3 lucruri:

1. Un caiet.

2. O viziune.

3. Un plan de actiune.

Va explic imediat cum functioneaza.

1. Un Caiet.

Orice vis se transforma in obiectiv doar cand il pui pe hartie. De-asta mediul de business face previziuni si strategii de afaceri pe hartie. In momentul in care ai notat ceva pe hartie, ai luat pe jumatate hotararea sa te apuci de el. Ideile pe care le tii doar in capul tau vin si pleaca, azi esti entuziast, maine ti-ai pierdut entuziasmul. Lucrurile scrise raman si le poti vedea in fiecare zi.

1

Deci, fie ca iti iei o agenda simpla sau un caiet dictando, asta va fi caietul tau de visuri. Poti incepe chiar acum, nu e nevoie sa astepti sa vina 1 ianuarie ca sa-ti creezi rezolutiile.

2. O viziune

Pe caietul pe care ti l-ai luat iti stabilesti urmatoarele lucruri:

Numele Visului………………………………………………………………………………………

Data cand il incepi………………………………………………………………….……………….

Data cand iti propui sa-l implinesti……………………………………………….………………

Loc pentru o poza care reprezinta visul tau……………………………………..………………

Loc unde notezi cum te vei simti cand il vei atinge……………………………..……………..

Loc unde notezi ce vei face in fiecare zi ca sa il atingi…………………………………………

Pentru a-ti duce visul la indeplinire trebuie sa ai cumva o imagine palpabila. Trebuie sa-ti imaginezi cum o sa fie cand o sa-l indeplinesti, cum o sa te simti cand vei bea din cupa de sampanie, ce oameni o sa ai langa tine in momentul ala. Viziunea te ajuta ca dorinta ta sa se acutizeze sa stii ca lupti pentru ceva, sa simti ca ai ceva pentru care traiesti.

3. Un plan de actiune.

Stii cum poti sa mananci un elefant? In inghitituri mici.

Aici vei scrie pasii pe care ii vei face ca sa-ti atingi visul. Incepe cu lucruri mici, dupa zicala de mai sus. Scris pasii pe care ii vei face zi de zi. Vor fi lucruri care va trebui sa le repeti in fiecare zi ca sa-ti atingi visul, vor fi altele pe care le vei face doar o data.

De exemplu, unul din visele mele este sa tin un discurs motivational in fata a peste 50.000 oameni pe un stadion. Pentru asta stiu ca trebuie sa fac anumite lucruri:

– Sa ma pregatesc si sa prezint in public cat mai bine >>> vorbesc la multe evenimente gratis pentru studenti.

– Sa imi dezvolt mereu aria de expertiza >>> citesc in fiecare saptamana 2-3 carti de marketing

– Sa invat sa-mi organizez evenimentele >>> tin workshopuri organizate de mine, regulat.

Lucrurile astea mici, la prima vedere nu au importanta prea mare. Cand le adun, insa, ma aduc mai aproape de visul meu.

Poti incepe sa faci lucrul asta chiar acum.

Pentru a-ti usura sarcina, cineva s-a gandit sa faca toata treaba cu gasitul caietului si organizat informatia, pentru tine. Poti sa ai un caiet de visuri, gata pregatit pentru a incepe sa-ti notezi visurile si a vedea cum se implinesc daca dai comanda prin linkul de mai jos.

234

5 howto

comanda-acum

P.S. Pentru fiecare caiet cumparat eu voi fi cu un pas mai aproape de vacanta ideala in Hawai pe care mi-am propus-o :))