Cum sa te motivezi cand nu mai ai chef de lucru

Motivatia nu dureaza mult. E ca spalatul pe maini. Trebuie sa o exersezi zilnic. De cele mai multe ori cand ne simtim energizati si motivati suntem plini de entuziasm si ne apucam cu pofta de treaba.

Cheful tine cam trei zile apoi ne debusolam sau ne descurajam cand dam de primele probleme sau dificultati.

Cum sa facem sa tinem motivatia constanta?

bug-gladiators

Auto-motivatia este la fel ca antrenamentul la sala. Tine mai mult de autodisciplina decat de orice altceva.

Cineva spunea ca lenea nu e in sange, nu te-ai nascut cu ea, e doar in capul tau pentru ca te-ai obisnuit sa amani lucrurile.

Antrenandu-ti motivatia in fiecare zi iti tii in priza tonusul mental de care ai nevoie ca sa duci pana la capat orice incepi.

Cineva spunea ca un invingator este doar un pierzator care s-a saturat sa mai piarda.

Daca vrei sa-ti depasesti starea de demotivare trebuie sa-ti antrenezi vointa impreuna cu auto-disciplina. Sa faci ceea ce ai de facut intr-un mod voluntar si constient.

Am scris mai demult un articol despre insistenta pana la durere, despre cei care continua in mod constient desi ii doare din ce in ce mai tare.

Atunci cand toti cedau fizic el se forta sa alerge mai tare desi se vedea suferinta pe fata lui.

Singurul mod in care poti da ce e mai bun din tine este sa continui atunci cand simti ca nu mai poti.

Este modul in care iti antrenezi mintea, corpul, spiritul.

Stii care e principiul de baza pe care se antreneaza cei care se duc la sala ca sa isi creasca masa musculara?

Scopul este sa tragi de fiare ca sa simti ca “te arde”, sa simti ca esti “rupt”

Pentru ca in realitate muschii nu cresc la sala.

Muschii cresc atunci cand dormi, cand te odihnesti.

La sala trebuie insa sa faci effort fizic incat sa “rupi” la propriu muschiul. Este un semnal care spune organismului: “bai, asta trece printr-o situatie cu care nu s-a mai confruntat, hai sa ne pregatim pentru data viitoare cand va fi nevoie sa treaca prin acelasi gen de situatie. Asa ca daca are la dispozitie alimentatia potrivita bogata in proteine, in timpul somnului se refac fibrele musculare + ceva suplimentar”

Asta e modul in care organismul se adapteaza la efort. De-asta nu poti sa pui muschi pe tine decat daca tragi de fiare pana simti ca o sa cazi jos. Ai nevoie de asta. Daca faci 10 flotari zilnic nu vei observa nici un progres pentru ca organismul este ADAPTAT la genul asta de efort.

La fel este si in privinta motivatiei.

Ca sa-ti antrenezi si sa-ti pregatesti creierul pentru situatii grele, sa-ti intaresti caracterul, trebuie sa-l exersezi in fiecare zi

Iata misiunea de azi:

1. Astazi, cand vei simti ca vrei sa te opresti sau te-ai plictisit din ce ai de facut si nu mai esti motivat, in mod constient continua inca 10 minute. Asta te ajuta sa treci de limite si sa simti ca ai control asupra atitudinii tale

2. Inainte sa lucrezi la un task, gandeste-te cat timp o sa-ti ia pana te vei plictisi. Apoi hotaraste-te ca in momentul respectiv sa mai continui sa lucrezi inca 10 de minute.

Lasa un comentariu la sfarsitul zilei si scrie ce efect a avut.

P.S. Am lansat acum 2 zile Provocarea de 30 de zile, unde am invitat pe cei care vor sa isi schimbe un obicei nou in 30 de zile sa exerseze zilnic impreuna cu mine. Ma asteptam sa fie maxim 5-6 oameni care sa ia in serios provocarea asta. Sunt efectiv coplesit. In doar 2 zile s-au inscris pe grupul de facebook si au inceput provocarea 71 de persoane care au inceput sa posteze zilnic progresul lor.