Cum sa rezolvi orice problema

Poti sa rezolvi orice problema ?

Un om de succes este un om de succes pentru ca rezolva probleme pe care altii nu le rezolva.

Cum rezolvi orice problema in 4 pasi ?

1. Defineste clar problema. Ce anume te tine pe loc si te impiedica sa iti atingi scopul?
2. Noteaza-ti toate lucrurile pe care le-ai putea face pentru a trece de acel obstacol, oricat de nebunesti ar fi
3. Dupa ce ai facut o lista cu posibile solutii, alege una pe care sa te concentrezi si sa o pui in aplicare.
4. Pune-o in aplicare.

daca solutia aleasa nu da roade, incearca alta. Gandeste in termeni de : ce pot face ca sa rezolv problema, in loc de : nu pot sa fac aia sau ailalta. In loc sa te concentrezi pe probleme, concentreaza-te pe solutii.

Cu cat te gandesti mai mult la solutii, cu atat iti vin mai multe idei de a rezolva problema. Toti oamenii de succes sunt concentrati pe gasirea solutiilor nu a problemelor si defectelor. Cu cat te gandesti la mai multe solutii cu atat rezolvarea vine mai repede.

Varianta in engleza, unul din preferatii mei : Brian Tracy !

8 thoughts on “Cum sa rezolvi orice problema”

 1. suma a 3 nr. este 48.sa se afle cele trei nr. stiind ca produsul primelor 2 este 6,iar primul este de 4 ori mai mic decat al treilea.

 2. Bunicul doreste sa faca un gard din sarma plasa.Neavand metru ,el a masurat distanta cu pasul si a observat ca are 25 de pasi .Daca pasul bunicului are 70-80cm ,cati metri de sarma trebuie sa cumpere pentru a fi sigur ca ii ajung?

 3. din ambele parti a unei foi de hirtie de forma dreptunghiulara cu l=26cm s-au taiat 2 patrate.aria partii ramase=80cm2 .Calculati latimea foii,daca se shtie ca ea e mai mare decit 6 cm?
  va rog ajutatima!

 4. aflati doua numere naturale stiind ca primul este jumatate din al doilea iar suma dintre triplu primului numar si dublul celuide al doilea este 119

 5. intr-o florarie sunt 39 flori,garoafe si crizanteme.Flarareasa mai aduce de la sera inca 35 de garoafe si 29 crizanteme.Care este nr. max de garoafe,respectiv crizanteme care ar putea fi in florarie/dar nr. minim.
  astept raspuns urgent

 6. Daca o bucata de sarma lunga de 95 de metri se taie in doua bucati una dintre ele mai mare cu 17 decat celalanta.
  Aflati ce lungime are ficare bucata.

 7. dragos si daria fac cumparaturi de acelasi fel.dragos cumpara 2 kg de mere si 5 kg de pere platind 26 lei.daria cumpara 6 kg de mere 7 kg de pere platind 46 lei.cit costa un kg de mere dar un kg de pere

Comments are closed.