Cum sa faci bani din pasiunea ta: John Locke

Pentru fanii “Lost”, e nevoie sa spun ca nu e vorba de personajul chelios din film, desi adevaratul John Locke seamana destul de bine la trasaturi.

John Locke este al 8-lea scriitor din lume care reuseste sa vanda mai mult de 1 milion de carti in format ebook pentru Kindle, pe Amazon si este primul scriitor din istorie care reuseste sa vanda 1 milion de ebooks fara sa aiba un contract cu o editura.

Mai mult decat atat, John Locke a vandut 1 milion de carti in DOAR 5 luni si este primul autor din istorie care a figurat pe lista cu cele mai bine vandute carti pe Amazon.com pentru Kindle, pe locul 1 si 2 in acelasi timp, cu doua carti diferite.

john locke writer

 

Cartile lui au fost pe lista cu Best-sellere atat in New York Times cat si in Wall Street Journal. La un anumit moment reusise chiar sa aiba 4 din cartile sale in top 10 cele mai bine vandute carti pe Amazon.com in format ebook.

Statistica spune ca la fiecare 7 secunde, 24 de ore din 24, o carte de John Locke este cumparata undeva in lume chiar in acest moment.

Toate acestea au fost obtinute Part Time, fara un agent, fara o editura si mai ales, atentie, fara cheltuieli de marketing.

Care este secretul?

Amazon.com permite oricui sa publice si sa vanda carti prin intermediul lor fara nici un cost initial. Orice autor care poate sa formateze o carte incat sa se citeasca bine in format electronic pe kindle, ipad, etc, poate in 24 de ore sa aiba cartea listata online si gata de vanzare.

Autorul stabileste pretul la care vrea sa o vanda, cat de mare sa fie cartea, cum arata coperta, etc.

Amazon se ocupa de tot procesul in rest, are sistemul de plata, livreaza cartile catre cumparatori, face partea de facturare si inapoiaza scriitorului o parte din profit.

Mai exact Amazon ofera 35% din profit scriitorului pentru preturi sub 1 dolar si aproape 70% pentru preturi mai mari.

Modul in care a gandit Locke a fost extrem de simplu: Decat sa ma milogesc si sa incerc sa obtin un contract cu o editura care sa imi tipareasca si sa imi distribuie cartile si sa castig mai putin de 15% mai bine castig doar scriind si lasand Amazon sa se ocupe de toata birocratia.

Alt avantaj al lui John Locke a fost ca in 3 ani a scris 10 carti. In conditii normale o editura nu se misca atat de repede nici daca te cheama Paulo Coelho, iar John Locke era un necunoscut.

Fiecare carte din cele 10 reprezinta un episod dintr-o serie. Cartile sunt nuvele politiste in stilul lui Edgar Wallace sau Agatha Christie dar cu o nota moderna si avand in centrul actiunii, desigur, acelasi personaj care face si desface. Acest lucru e important pentru ca oamenii care au cumparat o data prima carte, au dorit sa vada ce face personajul indragit si in continuare. E exemplul lui Hercule Poirot, Sherlock Holmes, etc. Nu mai cumperi cartea pentru poveste, o cumperi pentru personaj.

In final, ultimul si cel mai important aspect – pretul.

John Locke si-a vandut pentru prima oara cartile cu 0.99 $ pe cand toti ceilalti autori de fictiune isi vindeau cartile cu 8 – 10$ . Miza lui a fost ca,  fiind la inceput oamenii vor plati 99 de centi doar pentru a testa cartea si apoi se vor indragosti de ea si vor dori mai mult. Nu s-a inselat.

Facand calculele, din 1 milion de carti vandute in 5 luni, John Locke a castigat in jur de 350.000 de dolari doar scriind de acasa, fara sa aiba grija distributiei.

Ulterior John Locke a marit pretul pentru toate cartile lui. Vedeti aici lista intreaga

Sper ca asta sa va dea idei despre potentialul pe care il au mediile online.

5 thoughts on “Cum sa faci bani din pasiunea ta: John Locke”

  1. De cand un personaj dintr-un serial atat de mediatizat este un necunoscut? Lucrul acesta l-a ajutat enorm si vad ca tu uiti sa-l mentionezi.

  2. Tiberiur, poate ca l-a ajutat chestia asta intr-o masura, dar asta e numele real al tipului, nu si l-a luat special pentru a scrie carti. Il cheama John Locke de vreo 45 si ceva de ani :))

    Acum, daca a stiut sa si speculeze lucrul asta intr-un mod pozitiv, bravo lui. Ma indoiesc insa ca daca ar fi scris prost ar fi cumparat lumea in continuare 7 din cartile lui doar pentru ca numele lui e acelasi ca al tipului din Lost.

Comments are closed.