Cum sa faci bani din pasiunea ta – Devin Graham

Primesc in ultima vreme foarte multe emailuri de la oameni care ma intreaba cum sa faca mai multi bani, cum sa-si creasca profitul ca freelanceri sau cum sa isi lanseze o afacere si ce anume le recomand eu sa faca.

Pana la momentul cand voi trata acest subiect in detaliu m-am hotarat sa incep o serie saptamanala de articole in care sa-ti prezint oameni care fac bani din pasiunea lor, ca freelanceri, in mare parte folosindu-se de puterea de promovare a internetului si de uneltele pe care le poti gasi online foarte usor.

Si in trainingurile pe care le tin insist pe aceasta idee: cea mai rapida cale de a progresa este sa sa uiti la oameni care au reusit, sa citesti si sa te documentezi despre ce au facut si cum au facut ei si sa incerci sa adaptezi la situatia ta ceea ce se poate adapta. Daca astepti sa te ia cineva de manuta si sa-ti arate pas cu pas, o sa astepti destul de mult.

Asadar, ziua de joi este rezervata articolelor despre oameni care fac bani din pasiunea lor.

50

Devin Graham

Devin Graham este un regizor freelancer nascut in 1983 care locuieste in Salt Lake City, Utah. SUA.

Este un tip creativ, pasionat de fotografie si de regie de film. PASIONAT. Adica ii place la nebunie sa filmeze, sa monteze si sa regizeze.

Problema celor care lucreaza in aceasta industrie este ca fac bani in doua mari moduri:

1. Se angajeaza intr-o televiziune si presteaza full-time pe bani putini.

2. Sunt angajati pe proiect ca sa filmeze reclame, videoclipuri, showuri TV.

Vorbim aici de cei care sunt la inceput, nu de regizorii consacrati de la Hollywood.

Problema de la punctul 1 este ca banii sunt putini, muncesti multe ore si filmezi chestii care nu-ti plac neaparat.

Problema de la punctul 2 este ca daca esti la inceput, trebuie sa dai serios din coate ca sa te faci cunoscut si sa fii contactat ca sa fii si platit pentru munca ta.

Ce face Devin Graham.

Devin are un canal de youtube unde posteaza saptamanal lucruri pe care le filmeaza si le editeaza. Majoritatea filmarilor sunt facute fara bani sau pe diverse parteneriate. Cu toate astea clipurile respective (vedeti mai jos cateva din ele) sunt filmate incredibil de frumos, profesionist, cu muzica sincronizata perfect si cu un stil cool si tineresc.

La momentul la care scriu despre el, DevinSupertramp are

Aceasta audienta ii asigura un minim de 50.000 de vizionari pentru orice film urca, in prima saptamana de la incarcarea clipului pe youtube. Daca filmul respectiv este special, de obicei trece de 2 milioane de vizionari.

Cum face Devin bani din asta:

1. Youtube are un program de parteneriat in care se pot inscrie toti cei care urca regulat clipuri pe site si care au o audienta ok. Cei care au statutul de Youtube Partner primesc un procent din incasarile reclamelor care apar la clipurilor de pe canalul lor. Trebuie mentionat ca aprobarea ca Partener Youtube nu este automata, deci nu oricine este acceptat ca partener.

Ca exemplu, desi nu exista cifre oficiale din partea Youtube si Partenerii nu au voie sa divulge cat castiga exact din acest parteneriat, zvonurile spun ca userii de top castiga peste 100.000 $ pe an din aceasta activitate.

In factor se iau numarul de vizionari / clip , cat de des pui clipuri, ce cuvinte cheie folosesti (un clip despre fitness castiga mai multi bani cu 100.000 de vizionari decat un clip despre jocuri care are 1.000.000 de vizionari) etc. Cititi aici un articol despre cati bani poti castiga din Youtube Partners daca vreti sa aprofundati

Conform Vidstatsx (cel mai bun site de statistici despre clipurile de pe youtube), DevinSupertramp are 43 de clipuri care aduna in total peste 28.000.000 de vizionari.

2. Pe langa banii care vin din Youtube, Devin primeste regulat joburi de la companii pe proiecte care tin de reclame, videoclipuri, exact ce ziceam mai devreme. Toate astea au venit PENTRU CA Devin s-a folosit de Youtube ca o rampa de lansare. Exact ce poti sa faci si tu daca iti urmaresti pasiunea.

Echipamentul pe care il foloseste Devin

Din desccrierile clipurilor si din posturile de pe blog reiese ca majoritatea filmarilor sunt facute cu:

  • Canon 5D Mark II
  • Canon T2i
  • Manfrotto 501HDV Video Head
  • – Canon 60D
  • – GoProHd 1

Iata mai jos cateva din clipurile mele preferate de pe canalului lui Devin Graham

1. Human Slingshot Slip and Slide – Vooray

2. World’s Largest Rope Swing

3. Modern Warfare – Epic Tower Jump

4. Trike Racing – Fast and the Furious

Intrebare: Ce poti sa aplici din ce face Devin la pasiunea pe care o ai tu? Cum poti sa folosesti Youtube pentru tine?