Cum sa faci bani din pasiunea ta: Chris Guillebeau

Intr-un top 3 al lucrurilor pe care oamenii doresc sa le faca mai des apare mereu dorinta de a calatori si a cunoaste locuri si oameni noi.

Ce-ar fi daca ti-ai propune totusi sa calatoresti si sa muncesti in acelasi timp?

Nu, e prea simplu.

Ce-ar fi daca ti-ai propune ca in 5 ani de zile sa vizitezi fiecare tara de pe Terra si sa si castigi bani in timpul asta fara sa fii o vedeta sau un star rock?

Faceti cunostinta cu Chris Guillebeau.

Chris_Guillebeau

 

Modul de viata al lui Chris este numit de el insusi “alternative lifestyle” sau, cum sa traiesti altfel decat se asteapta cei din jurul tau sa traiesti.

De mai multe ori pe an Chris isi ia rucsacul in spinare si timp de saptamani sau luni pleaca intr-o noua aventura vizitand tari de pe diferite continente. Nu sta in hoteluri scumpe, nu viziteaza atractiile turistice, e interesat de modul real de viata al oamenilor din tara pe care o viziteaza.

In ultimii 10 ani Chris a adunat mai mult de 1000 de stampile pe pasaportul lui iar in 2010 a castigat 1 milion de mile aeriene ca urmare a zborurilor pe care le-a facut. Spune ca iubeste calatoritul de dragul calatoritului.

Cum face bani Chris din pasiunea asta si cum a inceput?

Intre 2002 si 2006 Chris a facut voluntariat pentru o organizatie medicala in Africa. Asta i-a alimentat pasiunea pentru calatorit pentru ca trebuia sa faca escale destul de des intre Sua si Benin.

La origine fiind muzician a descoperit repede ca nu se poate intretine din asta asa ca a inceput sa vanda cafea pe Ebay. Nici asta  nu a functionat foarte bine asa ca urmatorul pas a fost sa vanda o serie de ghiduri neconventionale pe propriul blog. Blogul era o resursa gratuita pe care o actualiza de cate ori reusea sa stranga bani sa plece intr-o calatorie. Oferea trucuri si sfaturi practice pentru cei pasionati de turism despre cum pot obtine transport, cazare, mancare mai ieftin.

Pe parcurs vazand ca majoritatea cititorilor lui sunt foarte interesati de aceste ghiduri si au acelasi gen de probleme a inceput sa scrie mult mai structurat si mai detaliat.

In 2010 a aparut prima lui carte “the Art of Non-Conformity” , care vorbeste despre cum sa-ti faci propriile reguli dupa care sa traiesti si cum sa faci o schimbare in lume.

Urmatoarea carte este “The 100$ start-up” o carte de antreprenoriat pentru cei care vor sa-si puna in practica pasiunea si sa castige din asta.

Pe blogul lui ofera gratuit un ebook in care explica cum si-a crescut afacerea in primul an de existenta. Dincolo de asta am gasit foarte multe trucuri prin care sa inveti sa calatoresti cu un buget redus.

In rezumat ce am invatat de la Chris Guillebeau:

– Fa lucrul de care esti pasionat indiferent ce zic ceilalti. Vei gasi o cale de monetizare.

– Scrie o carte.

– Scrie inca o carte.