Cum sa faci 100 Euro pe zi

Ce inseamna de fapt 100 Euro pe zi? Pe scurt, inseamna sa castigi in fiecare zi O SUTA DE EURO.

Ce urmeaza sa citesti acum nu e o schema de imbogatire rapida. Nu e o solutie de a iesi rapid din criza. Nu e o metoda prin care maine toate problemele tale financiare au disparut. In schimb ceea ce citesti o sa iti dea idei. O sa iti arate ca esti singurul care iti poate pune piedici. O sa te ajute sa vezi imaginea de ansamblu si sa-ti construiesti propriul model de a face 100 Euro pe zi. O sa te ajute sa vezi cum poti folosi tehnici de marketing simple pentru a avea rezultate rapide.

euro

Ok, 100 de EURO pe zi . Ce poate sa insemne asta?

Oamenii privesc lucrurile din puncte diferite de vedere. Legat de bani sunt unii care sunt mai interesati de profitul imediat, zilnic daca se poate (taximetristi, frizerii, vanzatorii etc) iar altii sunt mai interesati de profitul pe termen lung (investitorii, antreprenorii etc). Asa ca 100 de Euro pot fi priviti in mai multe feluri :

100 de euro pe zi poate sa insemne : 700 Euro pe saptamana

100 de euro pe zi poate sa insemne : 3.000 Euro pe luna

100 de euro pe zi poate sa insemne : 9.000 Euro pe trimestru

100 de euro pe zi poate sa insemne : 36.500 Euro pe an

Felul in care privesti cei 100 de euro pe zi pe care vrei sa-i faci iti va defini abordarea si modelul prin care vei face acesti bani.

Cum faci 100 Euro pe zi  :

1. strategie pe termen scurt (saptamanal)

2. strategie pe termen mediu (lunar)

3. strategie pe termen lung (trimestrial sau anual)

Strategia pe termen scurt. (saptamanal)

1. modelul nr.1 – Costuri mici, vanzari zilnice.

Ex. Vinzi ceva ieftin (un produs sau un serviciu cu 10 Euro). Faci 10 vanzari pe zi. Ai adunat 100 de Euro. Simplu, nu ?

Total : 700 Euro, din 70 de vanzari fiecare cu 10 E

Singura dificultate : TREBUIE sa faci 10 vanzari ZI DE ZI, SAPTAMANA DUPA SAPTAMANA.

2. modelul nr. 2 – Preturi mai mari.

Ce se intampla daca in loc sa vinzi un produs cu 10 E il vinzi cu 20 Euro. Trebuie sa faci doar 5 vanzari in loc de 10 si ai adunat 100 Euro. E putin mai simplu nu? Sa faci 5 vanzari e mai usor decat sa faci 10.

Vinzi un produs sau serviciu cu 20 E. Faci 5 vanzari pe zi. Castigi 100 Euro pe zi.

Total : 700 Euro, din 35 de vanzari fiecare cu 20 E.

3. modelul nr.3 – Upsell.

Ce se intampla daca acum, in loc sa vinzi un singur produs, mai oferi inca unul dintr-un domeniu care are legatura, celor care cumpara primul produs?

Vinzi un produs sau serviciu cu 20 E. Faci 5 vanzari pe zi. Oferi inca un produs cu 5 Euro. Unul din 5 oameni iti cumpara si produsul nr. 2.  Faci 5 Euro in plus pe zi.

Pare usor, nu?. Tocmai ti-ai marit veniturile cu 5%

Total : 700 Euro + 35 Euro, din 35 de vanzari fiecare cu 20 E si din 7 vanzari la Upsell cu 5 Euro.

4. modelul nr. 4 – oferta limitata.

Hai sa mergem mai departe si sa ne gandim sa oferim clientilor care au cumparat deja de la noi o oferta valabila O SINGURA DATA. Construim un produs de o valoare mare si il oferim cu 50 Euro cu un anumit discount pentru o perioada SCURTA de timp.

Vinzi un produs cu 20 Euro. Faci 5 vanzari pe zi. Oferi la Upsell inca un produs cu 5 E si faci 1 vanzare pe zi. Mai faci inca o oferta limitata cu 50 Euro. 1 din 10 clienti existenti accepta oferta limitata.  Asta inseamna aproape 175 Euro in plus pe saptamana.

Total : 910 Euro, adica 735 Euro din 35 de vanzari si 5 upsells, + 175 Euro din oferta limitata (din 3.5 Oferte limitate la 50 Euro fiecare) .

Ce s-a intampla dintr-o data? Tocmai ti-ai permis sa-ti iei o zi libera in care sa nu faci cele 5 vanzari de cate 20 E si sa-ti atingi in continuare obiectivul de 100 Euro pe zi datorita unor tehnici de marketing ca Upsell si Oferta limitata care lucreaza in locul tau.

5. modelul nr. 5 – Fidelizarea

Deja devine mai bine. Daca ai vandut unui client un produs bun, de valoare si care il satisface, o sa fie multumit. Si un client multumit de obicei va cumpara iar de la tine. E bine sa ii faci o alta oferta dupa prima vanzare.

Vinzi un produs sau serviciu cu 20 Euro si faci 5 vanzari pe zi. mai oferi un produs la Upsell cu 5 E si o oferta Limitata cu 50 E. In prima saptamana dupa ce 1 client din baza ta de clienti a cumparat prima oara de la tine ii faci o oferta pentru alt produs pe care il vinzi cu 25 Euro. 3 clienti din 10 cumpara produsul. Faci in plus 250 Euro din 10 vanzari.

Total : 1.160 Euro (910 E din prima oferta cu Upsell si oferta limitata si 250 E din fidelizare)

Acum tocmai ti-ai eliberat un weekend intreg in care poti sta fara sa muncesti si totusi sa castigi in continuare 100 Euro pe zi asa cum ti-ai propus.

Desigur, cifrele pe care le-am dat aici se pot schimba. Sunt doar niste modele, nu sunt certitudini. Ce trebuie sa observi insa este faptul ca fiecare schimbare pe care o faci pe temelia lucrurilor dinainte poate sa-ti aduca avantaje mici la inceput dar care se aduna ca sa-ti cresti vanzarile sau sa-ti iei mai mult timp liber, care iti convine mai mult.

Strategia pe termen mediu.

Hai sa vedem cum poti castiga 100 Euro pe zi privind lucrurile pe termen mediu. Nu vei face bani mereu la sfarsitul zilei, dar la sfarsitul lunii poti avea 3000 de Euro. Aici vei avea parte de modele care te vor pune la alt tip de greutati. Va trebui sa faci fata presiunii de a nu vedea bani decat dupa o perioada de 30 de zile dar in timpul ala tu sa depui efort.

6. modelul nr. 6 – continuitatea.

Cum ar fi daca ai crea un model de “membership” unde sa vinzi servicii si fiecare client sa fie taxat o data la 30 de zile, regulat pentru ceea ce primeste?

La fel ca si in strategia pe termen scurt incepi cu un serviciu pe care il vinzi cu 10 Euro. Faci 10 vanzari pe zi. La sfarsitul zilei ai 100 Euro pe zi. Dupa o luna iti vezi banii : 3000 Euro.

Care e partea buna la acest model? Ca dupa o luna, CHIAR daca nu mai faci NIMIC tot vei castiga 100 Euro pe zi, atata timp cat membrii tai sunt tinuti in priza si isi platesc taxa.

Pentru O luna e destul de munca, dar vezi ce se intampla dupa asta? Tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi calitatea de membru ca fiind foarte valoroasa si atractiva si vei face cei 100 Euro pe zi, luna dupa luna.

Total : 3000 Euro – de la 300 membri care platesc 10 Euro fiecare.

Incearca sa faci un exercitiu simplu : Joaca-te cu modelele pe care le-ai citit mai sus, la strategia pe termen scurt : upsell, oferta limitata si fidelizarea, si incearca sa le aplici la cazul de fata. Vezi cat ar fi de munca si ce profit ar scoate?

Strategia pe termen lung (trimestrial sau anual)

Ai vazut modele care functioneaza incat sa faci 100 Euro pe zi rapid sau 3000 Euro pe luna. Pentru cei care insa nu se tem sa astepte o perioada mai lunga inainte sa dea lovitura exista strategia pe termen lung.

Modelul nr. 7 – construieste si vinde.

Cum ar fi sa construiesti ceva de la 0 si apoi sa vinzi cuiva. Un imobil?, o afacere? Un website?

Modelul nr. 8. – software

Cum ar fi sa stai 3 luni de zile sa construiesti o solutie software ca apoi sa vinzi licenta de folosire? Ai nevoie de 300 de licente a 30 Euro bucata pentru a-ti atine targetul.

Modelul nr. 9 – Seminarii si Consultanta

Poti planifica o conferinta, un workshop cu 2-3 luni inainte. te poti ocupa de organizare, speakeri, parteneriate fara sa castigi inca nimic si apoi intr-o singura zi sa vinzi 100 locuri cu un cost de 197 Euro si sa-ti atingi targetul de 100 Euro pe zi sau 9000 Euro pe trimestru.

Sper ca vezi posibilitatile. Eu le vad si nu le pun intotdeauna in aplicare. Pana la urma totul tine de tine. Cum iei ideile astea si le folosesti.

Tu ai vreo strategie in momentul asta?