Cum sa castigi 1000 de Euro in 7 minute

Updated on: April 18, 2010

Acum cativa ani aveam un prieten care permanent aplica la joburi. De cate ori ne intalneam el era in cautarea unui loc de munca, mereu fugea catre un interviu. Cand reusea sa se angajeze statea maxim o luna sau doua acolo si apoi pleca hotarat spre altceva, neaparat pe bani mai multi. Statea putin si iar, cateva luni de alergatura cu CV-ul in dinti. Scopul lui declarat : sa faca bani.

Cand eram la Metromind, acum 2 ani am organizat un concurs pentru bloggeri. Trebuia sa scrii un text creativ, amuzant, despre o pictura de la Artmark si puteai castiga 500 EURO. Bani gheata. Nu produse, nu cupoane, nu electrocasnice sau discounturi. Am promovat concursul peste tot si i-am povestit si amicului meu despre asta :

– Uite, noi facem un concurs, tu ai blog, stii sa scrii, e o oportunitate sa faci niste bani daca scrii un text misto si celor de la Artmark le place.

– Pai castig 500 E daca scriu un text, asa simplu?

– Da, scrii un text, daca oamenii il voteaza si e cel mai popular fata de restul articolelor castigi 500 E. Iti ia 20 minute sa scrii textul ala, eu zic sa te bagi.

– A….deci nu castig sigur, daca mai sunt si altii, asta e o loterie. Nu are sens sa depun efortul asta daca nu stiu sigur ca o sa castig eu.

– Bai, pune-ti capul la contributie si fa o poveste misto, nu te opreste nimeni, sunt si alti concurenti dar pana la urma nu-ti ia mult sa scrii un text…si tu scrii bine

– Nu ma, asta e loterie. Si daca nu castig e ca si cum le fac reclama gratis pe blogul meu. Mersi, Nu.

Cineva zicea ca un pesimist vede in fiecare oportunitate o problema si un optimist in fiecare problema o oportunitate. Adevarul e ca unii oameni nu recunosc oportunitatile nici daca scrii mare cu rosu pe ele. La fel cum la titlul articolului meu se vor gasi multi pesimisti si critici care vor spune ca nu au nici o sansa.

Aveti acum o oportunitate. Fie sa transformati o idee de afaceri pe care o aveti intr-o afacere reala, palpabila, fie pur si simplu sa castigati niste bani daca va expuneti ideea si aveti un plan pentru ea.

Zi-mi cum castig 1000 de Euro, nu ma mai aburi.

Uite, participand la evenimentul asta :

Start-Up School este un eveniment de o zi, ce isi propune sa ofere tinerilor pana in 26 de ani un ghid pentru lansarea unui start-up online. Prezentarile vor fi sustinute de cunoscuti antreprenori romani, cum ar fi Marius Ghenea, Orlando Nicoara, Vlad Stan, Calin Fusu, Dragos Manac, Dragos Roua etc. Participarea la Start-Up School se face pe baza unei invitatii, insa intregul eveniment va fi transmis live pe Internet. Exista de asemenea si o competitie de idei de proiecte online, cu un premiu de 1.000 de euro. Detalii complete despre eveniment si concurs sunt disponibile pe www.startupschool.ro

Stiu,  ai acum multe intrebari :

Dar cum stiu sigur ca voi castiga eu?

Dar daca imi fura cineva ideea?

Dar daca e o teapa?

Hmm…

Dar daca..stai degeaba si nu faci nimic sa apuci oportunitatea asta?

Ah…amicul meu cauta job acum. Aveti nevoie de cineva?