Cum sa capeti ceea ce vrei

Updated on: November 22, 2006

Tramvaiul 34. Plin ochi. Stau in picioare ca un calator civilizat si respectuos. In fata mea pe scaun un domn obosit picoteste cu nasul sprijinit de geam.

.. Statie. Urca lume. Langa mine poposesc un puradel de 5-6 ani si un mascul adult una bucata = taicasu. Puradelul se uita in jur la padurea de picioare apoi la nenea de pe scaun, si incepe sa strige :

VLEAAAU SA STAU JOOOS. Ma uit la figura patriarhala de langa mine si uimit observ cum babacul ii face cu ochiul pustiului aratand din cap catre nenea care sta pe scaun. Pustiul intelege combinatia si incepe iar “:

VLEEEAAU SA STAU JOOOOS….VLEEAAU SA STAU PE SCAUN. … Omul obosit se uita la el intai amuzat apoi se face ca nu aude si nu intelege aluzia si se uita pe fereastra. Parca i-a pierit si somnul. In jurul copilandrului s-a facut un cerc de spectatori care asteapta cu gura cascata urmatorul episod.

TATI….NENEA ASTA DE CE NU MA LASA SA STAU JOOOOOOOOOS??????
– taci tati ca o fi si el obosit..
DAR EU VLEEEEAU SA STAU JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS.

Un grup de pensionari se indigneaza si cu sangele in obraji striga catre omul obosit :
-Da-i dom’ne locul, nu vezi cum tipa? N-ai pic de inima? El e copil in crestere, a obosit si dumneata te faci ca n-auzi?

Omul se ridica spasit si rusinat ca toate privirile sunt atintite asupra lui si ii face loc pustiului

Asta micu se aseaza cu vadita satisfactie pe chip, plescaie din guma, bataie din picioare…iar dupa vreo 30 de secunde se uita la taicasu…ii face cu ochiul si zice :

– Hai acum!

Tatal se aseaza pe scaun si isi ia plodul pe genunchi. Eu cobor la prima statie

Howgh