Cum poti alunga trasnetul

Acest articol e scris de Ovidiu Miron, unul din oamenii entuziasti pe care i-am intalnit. Ovidiu scrie articole foarte misto si pe Basic Marketing

Succesul este o problema de atitudine! Asta ar trebui sa fie scris mare si boldit in fiecare clasa de liceu. E un mesaj mult mai puternic decat orice algoritm, logaritm sau integrala. E un indemn mult mai incisiv decat orice predica a doamnei diriginte. E definitia reusitei in viata.

Si atunci de ce nu se pune in practica asa ceva? Dintr-un motiv de neinteles si care poarta numele de prostie. Din cauza ei platim scump. Este ranga ce ne loveste zi de zi din toate directiile. Este dictatura majoritatii. Este gandirea paguboasa si constiinta pierduta a unor oameni resemnati. Este cainele turbat care ameninta ca ne va infecta si pe noi. Si sunt spinii pe care oamenii s-au obisnuit sa calce, renuntand la speranta ca ar exista si iarba neteda.

O fata merge intr-o zi cu soare la cumparaturi. Isi cumpara o rochie minunata. Decide sa se intoarca acasa imbracata chiar cu acea rochie. Pe drum se intalneste cu 10 amici. 9 dintre acestia o complimenteaza si ii spun ca ii sta absolut minunat cu acea rochie. O persoana insa ii vorbeste pe un ton grav, considerand ca ii sta foarte rau si ca a cheltuit banii degeaba. Cand ajunge acasa, fata se uita in oglinda. La ce crezi ca se va gandi?

Vezi? Acesta este raspunsul. Acesta e motivul pentru care 95% dintre oameni, atunci cand sunt intrebati daca sunt fericiti, raspund “hmmm…da….oarecum…”. Majoritatea oamenilor se concentreaza asupra unui avion cazut si nu asupra zecilor de mii care aterizeaza zi de zi in siguranta. Anxietatea e boala numarul 1 in zilele noastre. Este frana apasata la maximum atunci cand omul se afla in plina ascensiune. Negativismul reprezinta otrava picurata in sufletele noastre.

Mediocritatea in care te-ai zbatut pana in ziua in care te-ai hotarat ca totusi ai o viata de trait si o lupta de castigat nu va privi cu ochi buni noua ta atitudine. Va ridica piatra si o va arunca inspre tine. Va fi balaurul ce scuipa flacari intr-o tentativa disperata de a te stopa. Uneori vei avea impresia ca atacatorii sunt cat armata otomana. Dar e doar iluzia trecutului. Sunt vechile si proastele obiceiuri care vor sa isi recapete locul pierdut in mintea ta. Nu te speria. Nu e usor, dar lupta nu e imposibil de castigat.

Da, stiu. Crezi ca meriti mai mult. Crezi ca toate ti se intampla numai tie. Erai sigur ca cel mai bun prieten te va trada. Erai pe deplin constient ca iubita te va parasi chiar cand iti era lumea mai draga. Puteai sa juri ca seful va da din nou vina pe tine,nu?

Si daca ti-as spune ca exista o persoana care poate rezolva toate aceste lucruri? Daca ti-as face cunostiinta cu un vrajitor, cu un magician, cu pestisorul de aur care iti poate rezolva orice problema si indeplini cea mai puternica dorinta?

Acea persoana esti tu! Da, tu! Norman Vincent Peale are o carte geniala: “Spune pot si vei putea”. Procedand astfel, parcurgi mai bine de 50% din drumul catre indeplinirea celui mai maret vis al tau.

Filosofii au sustinut mereu : “Gandesc, deci exist.” Eu cred ca pentru a avea succes trebuie sa ne ghidam dupa : «Actionez, deci exist ! « . Este formula magica pe care o cauti. Este pila pe care ti-o pui asupra destinului. Este norocul pe care il atragi in viata ta. Este zambetul care iti intinde mana. Pentru totdeauna.

6 thoughts on “Cum poti alunga trasnetul”

 1. ”Uneori vei avea impresia ca atacatorii sunt cat armata otomana. Dar e doar iluzia trecutului. Sunt vechile si proastele obiceiuri care vor sa isi recapete locul pierdut in mintea ta. Nu te speria. Nu e usor, dar lupta nu e imposibil de castigat. ”….Foarte adevarat! :-) Ma bucur sa te vad si pe succesdublu.ro Ovidiu. La mai mare! :-)

 2. ”Si daca ti-as spune ca exista o persoana care poate rezolva toate aceste lucruri? Daca ti-as face cunostiinta cu un vrajitor, cu un magician, cu pestisorul de aur care iti poate rezolva orice problema si indeplini cea mai puternica dorinta?

  Acea persoana esti tu! Da, tu!

  Super articolul. Am inteles ca sunt propriul meu pestisor norocos :-) . Ma bucur sa te vad si pe succesdublu.ro Ovidiu. Spor in continuare!

 3. Ovidiu ca idee motivationala teoretica treaba scrisa de tine e buna. Insa mai sunt 1000 si una de variabile care intra in ecuatia succesului. Asa ca hai sa nu mai simplificam asa de tare ecuatia asta!
  ;)

 4. Artistii au fost mereu mai carcotasi:), asa ca nu-i problema:).

  Stimate artist, pentru cei care mereu sunt obisnuiti sa gaseasca scuze pot fi si 100 000 de alte variabile. Nu e o ecuatie. Nu cred ca succesul si viata pot fi incadrate in vreo ecuatie sau formula.

  De fiecare om depinde cat de teoretica sau practica este.

  Oricum, o zi buna si multumesc de incurajari.

Comments are closed.