Cum incepi 2008?

Articolul urmator este un guest-post, scris de Szerena. Urmariti blogul ei, este scris intr-un sprit pozitiv si foarte interesant.

To do

A trecut pana la urma si 2007
Am avut zile bune si mai putin bune, rezultate cu care ne mandrim si decizii proaste, am avut noi prieteni si am pierdut din cei vechi. In orice caz, acum la final, ne dorim cu totii pentru viitor un an mai bun… un job motivant, prieteni pe care putem conta, familie intelegatoare, casa mai mare, masina, timp liber, partener (nou), fericire…etc. Lista poate fi lunga pentru fiecare dintre noi, si este important sa visam la aceste lucruri. Astfel, poate vom face mai multe pentru ca ele sa devina realitate.

Mi-am pus intrebarea: Ce poti face acum, pentru ca urmatorul an sa inceapa intr-un mod optimist, pozitiv si plin de entuziasm? Multe. Probabil avem cu totii ideile noastre.

De exemplu
• poti face o evaluare al anului care a trecut (ce mi-am propus? ce am realizat? ce as face altfel acum ca sa am rezultate mai bune?)
• poti scrie o lista cu tot ce vrei sa faci in noul an (formulat pozitiv: Ma voi lasa de fumat! si nu negativ: Nu voi fuma.)
• poti arunca tot ce e vechi si nefolositor (lucruri, obiceiuri, ganduri….); poate prinde bine o curatenie in casa, intre mailuri, intre amintiri, intre asteptari si planuri de viitor
• poti sa te gandesti la un lucru pe care ti-ai dorit sa-l faci, si nu ai apucat; sa realizezi acest lucru in noul an
• poti sa-ti planifici pentru fiecare luna, un lucru pe care il faci doar pentru tine (sa citesti cartea “X”, sa mergi la un concert, etc.)
• poti sa-ti aduci aminte de lucrurile cu adevarat valoroase din viata ta
Sau
• poti sa ne scrii… tu cum incepi anul nou?
Este foarte frumos sa visam la schimbarea in (si mai) bine a vietii noastre. Totusi la ce ne folosesc aceste obiceiuri de a schimba ceva in noul an? De ce ne gandim la ce vom face si ce nu vom face in viitor? Stim bine ca de multe ori esuam, si la finalul anului ne dam seama ca de fapt nu ne-am schimbat. Atunci care e partea buna in toate aceste promisiuni?

1. Ne dau incredere in propriile puteri. Daca ne facem planuri, inseamna ca ne credem capabili. Daca ne credem capabili, atunci vom fi capabili.
2. Ne motiveaza, sa facem ceva pentru a ne atinge scopurile. Noul an poate fi un nou inceput pentru multe lucruri din viata noastra. Totusi, nu e prea indicat sa ne facem o lista foarte lunga. Schimbarile nu se intampla de pe o zi pe alta, si cu cat avem mai multe de schimbat, cu atat ne va fi mai greu.
3. Daca avem scopurile propuse si in forma scrisa, ne vom simti mai obligati sa facem schimbarile necesare. Gandurile, le uitam mai usor decat lista pe care o afisam pe perete.
4. Vom merge in directia cea buna. Daca in trecut am cam mers intr-o directie gresita, acum la sfarsitul anului avem sansa sa verificam si sa ne intoarcem pe drumul cel bun.

Eu mi-am facut deja planurile pentru ca imi dau un impuls de a merge inainte cu mai mult entuziasm si chiar mai multa energie. Voi v-ati facut lista cu promisiuni? 

Va doresc sa aveti un an plin de vise, optimism si rezultate!

Szerena

Comments are closed.