Cum e viata pentru 9 oameni din 10?

O fabula spune ca in prima zi Dumnezeu a creat cainele si i-a zis :

Stai toata ziua la usa casei tale si latra la toata lumea care trece pe-acolo. Pentru asta iti ofer 20 de ani de viata.

Cainele a spus : E foarte mult timp doar pentru latrat. Nu pot sa iau doar 10 ani pentru asta si 10 ani sa-i dau inapoi?

Dumnezeu a fost de acord.

In a doua zi, a creat maimuta si i-a zis :

Distreaza oamenii, joaca-te si fa-i sa rada. Pentru asta iti ofer 20 de ani de viata.

Maimuta a replicat : Sa fac giumbuslucuri 20 de ani. E cam mult de munca. Pot sa primesc doar 10 ani si sa-Ti dau inapoi 10 ani cum a facut si cainele?

Dumnezeu a fost de acord.

In a treia zi, Dumnezeu a facut vaca si i-a zis :

“Va trebui sa te duci pe camp cu stapanul tau si sa suferi la caldura, sa tragi la jug si sa faci in asa fel ca familia lui sa aiba mancare. Pentru asta o sa-ti dau 60 de ani de viata”

Vaca a cerut si ea un favor : “Doamne, asta e un stil de viata destul de dificil pentru 60 de ani.  Poti sa-mi dai doar 20 de ani si restul de 40 sa Ti-i dau inapoi?”

Dumnezeu a fost de acord

In a patra zi Dumnezeu a facut omul si i-a zis :

“Mananca, bea, dormi, distreaza-te, joaca-te si traieste-ti viata. Pentru asta iti dau 20 de ani.

Omul a raspuns nemultumit : Doar 20 de ani? Nu ai putea sa-mi dai cei 20 ai mei, cei 40 pastrati de la vaca, cei 10 de la maimuta si cei 10 de la caine? Asta ar face 80 de ani si as putea sa ma bucur de viata.

Dumnezeu a fost de acord.

De-asta in primii 20 de ani mancam, bem, ne distram si ne simtim bine. Urmatorii 40 de ani muncim ca sclavii sa ne intretinem familiile. Urmatorii 10 ani facem giumbuslucuri tampite sa ii facem pe nepoti sa rada. Si urmatorii 10 ani stam pe o banca in fata blocului si latram fara sa ne asculte nimeni.

Acum ai explicatia vietii. Nu trebuie sa imi multumesti pentru informatia asta valoroasa. Gandeste-te doar ca ti-am facut un favor ca sa nu te mai stresezi atat.

5 thoughts on “Cum e viata pentru 9 oameni din 10?”

Comments are closed.