Cum am vandut aspiratoare de 2000$

Sunt entuziasmat.

Nu.

De fapt sunt foarte entuziasmat.

Dupa ani intregi in care am studiat limbajul trupului in vanzari, negocieri, relatii, seductie, pot acum sa prezint intr-un workshop toate informatiile pe care le-am adunat si le-am testat pe pielea mea, le pot prezenta intr-o forma usor de asimilat prin exercitii si jocuri care sa te ajute sa intelegi de ce limbajul trupului e ATAT de important cand comunici cu cineva.

Lasa-ma sa-ti spun o poveste de acum cativa ani.

Lucram in vanzari directe. Vanzarile directe se numesc directe pentru ca prezentarea, negocierea si vanzarea unui produs se produce acolo, pe loc, la prima infatisare. Omul respectiv nu stie ca tu o sa vii sa ii vinzi ceva. Sau si daca stie si te asteapta, vanzarea se produce de obicei imediat, nu dupa o saptamana cand s-a gandit el mai bine. E un stil de vanzare care foloseste mult cresterea nivelului emotiei si entuziasmului clientului in timp ce prezinti beneficiile produsului tau. Practic trebuie sa aduci clientul in starea in care sa creada, sa simta, sa respire ca nu mai poate trai fara produsul tau, sa mirosi momentul ala si sa ii vinzi ATUNCI.

Vindeam…aspiratoare din usa in usa. Iar aspiratorul asta costa in jur de 2000 dolari, bani gheata. Da, exista asa ceva. Motivul pentru care vindeam din usa in usa era simplu. Era nevoie sa vezi cu ochii tai la tine acasa ce poate sa faca aparatul asta ca sa il cumperi. Au incercat cu reclame la TV si n-au mers vanzarile deloc. Oamenii credeau ca e o farsa.

Citeste restul articolului aici

6 thoughts on “Cum am vandut aspiratoare de 2000$”

 1. Fara suparare amice, dar eu vad povestea ta ca pe un model de succes, ci ca pe o inselatorie crasa. Cand manipulezi o persoana amarata sa-si verse economiile pe o chestie de care nu are neaparata nevoie, sau pe care ar gasi-o la un pret accesibil in orice alta parte, ala nu succes, e inselatorie. “Da, l-am prostit pe X-ulescu sa cumpere shit-ul asta fara de care putea trai la fel de bine, la un pret astronomic, ha ha, ce talent sunt”. Nu-i ilegal, asta-i capitalismul, stiu ca in mare parte in asta constau vanzarile, insa din punct de vedere moral, daca faci chestii din astea n-ai valoare.. Parerea mea. Urmaresc blogul tau, uneori spui chestii interesante, dar cu “succese” de genul asta nu m-as lauda.

 2. Amice, comentezi fara sa stii. Manipulare e cand nu lasi cuiva nici o
  portita de scapare si il fortezi sa aleaga varianta ta. Cand cineva ia o
  decizie stiind la ce se inhama pentru ca tu ai stiut sa-ti prezinti produsul
  bine, aia se numeste vanzare.

  Nu vreau sa ne lansam intr-o discutie despre moralitate in marketing sau
  vanzari ca ajungem pana dimineata, Hai sa o lasam asa.

  2010/5/18 Disqus <>

 3. Din articol:
  “Practic trebuie sa aduci clientul in starea in care sa creada, sa simta, sa respire ca nu mai poate trai fara produsul tau, sa mirosi momentul ala si sa ii vinzi ATUNCI.”
  si
  “Am folosit toate trucurile pe care le stiam despre limbajul trupului ca sa creez o impresie placuta, sa capete incredere in mine si sa pot sa ii vand.”
  Eu vad asta ca manipulare: practic aburesti omul, ii cresti entuziasmul artificial si ii ingustezi lumea sa nu vada altceva decat produsul tau minunat, moment in care profiti si-l lasi cu buzunarul gol. Reteta clasica a vanzatorului de succes – “sa-ti prezinti produsul bine”.. Daca ai talent, omul nu are portita de scapare. Si la 5 minute dupa ce-ai plecat, se da cu capul de pereti. Ma rog, omul de rand, amarat, predispus la teapa, ca unul cu IQ mai ridicat ori nu sta la povesti ori o face doar sa se amuze. :)

 4. Amice zorba, dar daca esti pesimist, trist, frustrat si tacut nu-i asa ca-l manipulezi pe omul ala sa te dea afara din casa, sa nu te asculte, sa nu-ti cumpere si pe deasupra sa-l faci sa se simta si prost?

  Si da, smecherasii si tiganii stiu mai multe despre vanzari si manipulari decat noi astia incepatorii. dar nu ne pune in oala cu ei.

  Daca Adi credea in produs si credea ca acel produs ii va face viata mai buna prfesoarei, atunci s-a dus si l-a vandut.

  Daca nu credea in el nu-l vindea. Putea oricand sa aleaga sa vanda ceva mai ieftin si sa nu bata din usa in usa cu un aspirator in spate.

  Daca Adi a citit, s-a documentat si a decis sa nu mai fie “copilul programat de mamica, taticu si societate” ci sa fie cum doreste el si cum alege el, cum poti sa crezi ca este manipulare?

Comments are closed.