Crucea Rosie vrea sa-si schimbe emblema

192 de diplomati din tarile care au semnat conventia de la Geneva se intalnesc zilele acestea pentru a discuta aparitia unei alte steme pentru Crucea Rosie.

In momentul de fata Crucea Rosie are doua embleme oficiale :

Crucea rosie initiala este folosita mai ales in mediile crestine, in timp ce semiluna este folosita in mediile islamice.

In decembrie 2005, ca urmare a presiunilor Israelului care doreste sa devina membru deplin in cadrul Crucii Rosii, si care foloseste de peste 50 de ani steaua rosie a lui David , neacceptata in mediile islamice, s-a adoptat o noua emblema :

Rombul : Fiecare tara avea liberatatea sa foloseasca ce emblema dorea, rombul devenind insa o emblema mult mai neutra din punct de vedere religios.

Zilele acestea se discuta Adoptarea Rombului ca emblema oficiala.

3 thoughts on “Crucea Rosie vrea sa-si schimbe emblema”

  1. si o sa devian rombul rosu?!?!
    de une dracu lauti panaramele astea de stiri?
    mai discerneti si voi baietzi

  2. Mai intai as dori sa adaug ca exista 3 embleme recunoscute oficial (crucea rosie, semiluna rosie, leul si soarele rosu). Ultima este recunoscuta dar neutilizata din motive practice. Ce-a de-a 4-a emblema este nerecunoscuta dar folosita (steaua lui David).
    Nicio Societatea Nationala de Cruce Rosie sau Semiluna Rosie nu este obligata sa isi schimbe emblema. Cristalul Rosu este o emblema neutra deoarece nu are conotatie religioasa dar nici culturala. Prin urmare, pana in prezent doar Israelul a adoptat aceasta emblema pentru Societatea Nationala.
    Asadar nu se va schimba crucea rosie / semiluna rosie in cristalul rosu decat daca vreo Societate Nationala doreste. Lolek – voluntar Crucea Rosie

Comments are closed.