Curaj, timp si energie

Ca sa realizezi ceva cu adevarat remarcabil ai nevoie de trei ingrediente:

Cojones, Timp si Energie.

Le ai? Pentru ca o sa ai nevoie de ele.

1. Cojones.

Daca iti propui sa faci ceva extraordinar…trebuie sa ai cojones. Se numeste extraordinar pentru ca e GREU. Daca ar fi usor, orice papa-lapte ar face ce vrei tu sa faci. Orice papusel ar avea centura neagra sau ar fi campion. In realitate, tocmai pentru ca e greu sa ajungi acolo, trebuie sa ai cojones.. O sa cazi si o s-o dai in bara, o data, de doua ori de multe ori.

COJONES

 

O sa pari in unele situatii un idiot sau un fraier pentru ca te-ai apucat de ceva in care altii nu cred. O sa fii permanent subiectul unora de discutii care o sa te faca sa iti pui chiar tu la indoiala motivul pentru care faci ceea ce faci. O sa ajungi in punctul in care o sa te gandesti ca ce faci tu este inutil si n-are nici un sens.

Cei mai multi oameni nu au cojones ca sa treaca prin asa ceva. Se tem de genul asta de situatii. De-asta multi oameni nu realizeaza lucruri extraordinare cu viata lor.

Daca tu ai cojones si sange in instalatie, vei trece peste o multime de probleme si intrebari inutile in viata. Asta e primul pas. Grow some balls.

2. Timp

De ce fac unii oameni lucruri remarcabile si altii nu? Unul din motive este ca cei care fac…isi dedica timp pentru asta. Nu poti doar sa visezi ca faci ceva imposibil cu viata ta. Trebuie sa-ti programezi si sa-ti aranjezi ziua in asa fel incat sa iti dedici timp pentru acel lucru. Toti avem 24 de ore la dispozitie. Ce faci cu ele este DOAR decizia ta, nu poti da vina pe nimeni pentru cum iti cheltui acest timp.

Am o poveste si un exercitiu pentru tine ca sa vezi impactul pe care il are timpul dedicat.

In pregatirea pentru maraton am alergat aproape 700 km. In total, timpii adunati  au ajuns la 64 de ore. 64 de ore de alergat….in patru luni care m-au ajutat sa alerg maratonul ala blestemat. Dar daca te gandesti ce ar insemna 64 de ore in realitate… inseamna 8 zile x 8 ore. O saptamana si un pic de efort…full time.

Si asta e valabil pentru absolut orice. Timpul pe care il dedici …se aduna..te face mai bun.

Exercitiul este urmatorul.

Nu stiu la ce ora te trezesti dimineata acum. Dar de maine, trezeste-te cu o ora mai devreme.

NU MAI MULT. Doar cu o ora mai devreme.

Gandeste-te la asta ca la o ora pe care o pui deoparte pentru tine. In ora asta, ori fa-ti antrenamentul, ori citeste ceva care sa te ajute sa devii mai bun…in ora aia sa faci ceva PRODUCTIV, care sa te duca mai departe.

Experimenteaza asta pana la sfarsitul anului si apoi imi vei spune diferentele.

Concuzia este simpla: Daca vrei sa faci ceva extraordinar, trebuie sa-ti dedici timp. Si trebuie sa faci asta TU, cu mintea ta. TU sa-ti faci programul. Tu sa stabilesti ce faci cu timpul tau.

3. Energie.

Daca vrei sa faci ceva imposibil, ai nevoie de multa energie. Energia vine din doua surse. O sursa e fizica. Cat de mult te tii in forma. Cat de bine te hranesti si cu ce te hranesti.

A doua sursa vine din pasiunea ta interioara. Gaseste focul ala interior care sa nu te lase sa dormi pana nu faci ceea ce ti-ai propus. Chestia asta iti da multa energie.

Cand esti pasionat de ceva, poti merge mai departe chiar si atunci cand fizic esti epuizat. E o sursa de energie care te duce inainte. E extrem de important sa gasesti pasiunea din ceea ce faci. Altfel, chiar daca ai cojones si ai timp…fara pasiune…focul se stinge repede.

Raspunde-ti la intrebarea: Ce imi place cel mai mult la ceea ce fac? Ce ma infurie cel mai mult atunci cand altii nu fac bine chestia asta?

Cojones, timp si energie. Le ai?

Daca da, maine va fi o noua zi. Te vei trezi mai devreme cu o ora. O vei pune deoparte pentru a face ceva care sa te faca mai bun, vei manca bine si iti vei alimenta pasiunea. Fa chestia asta 2 saptamani si vei vedea ceva ce nu credeai ca esti in stare sa faci.