Cine minte mai mult?

Exista o intrebare celebra : “Cine mint mai mult: barbatii sau femeile?” care oricat ar fi dezbatuta nu duce la nici un rezultat. De fapt ce ma framanta pe mine in ultima vreme e altceva ..

Cine minte mai mult ? Vanzatorul sau Clientul ?

Toata lumea spune ca vanzatorii mint de ingheata apele cand iti prezinta un produs. Asa sa fie oare? Dar clientii care folosesc chestii de genul :

– Te sun eu cand ma hotarasc (nu mai suna niciodata)
– Suna-ma in 10 min si iti spun (cand il suni are tel inchis)
– Vad ca nu aveti varianta galbena cu dungi negre. Cand o sa aveti o sa cumpar.
– Nu am timp acum, sunt intr-o sedinta
– Nu imi verific emailul (LOL)

…etc etc etc

3 thoughts on “Cine minte mai mult?”

  1. :D Postul tau m-a facut sa zambesc… Pentru ca mi-am adus aminte de cineva, nu spun cine, persoana importanta :D … care a lucrat intr-un magazin de birotica-papetarie si IT… Daca ai fi stat o zi intreaga sa-l asculti… ai fi crezut ca e plin de bani si un pic nebun… Intra un client, vroia o imprimanta. Dupa obisnuitele intrebari (cam ce volum printati pe luna, e pentru acasa sau pentru birou, v-ar interesa un multifunctional, etc.) ii prezenta o imprimanta – doua si ii recomanda una. La intrebarea clientului “Dar e buna?” el raspundea senin “Da, normal, am si eu una la fel acasa!”. Si, in felul asta, daca faceai o socoteala, la sfarsitul zilei, avea acasa vreo 3 tastaturi, 5 mousi, 2 imprimante…

  2. de ce consideri astea ca fiind minciuni ?
    e tot un fel de selling skills, hai sa le zicem evitating buying skills.
    esti vanzator, primesti un refuz, tre sa stii sa il citesti printre cuvinte.

Comments are closed.