Cine mi-a furat cascavalul?

Ken Blanchard si Spencer Johnson au facut o poveste extraordinara despre schimbare. Povestea este despre niste sobolani care stau intr-un labirint si carora li se termina rezerva de cascaval pe care o aveau intr-un colt. Doi dintre ei prefera sa stea pe loc si sa astepte cumva ca rezerva lor sa revina, in timp ce al treilea pleaca in cautare, hotarat sa se lupte pentru schimbare. Puteti face download aici la pdf-ul in limba romana : Cine mi-a furat cascavalul?

Cateva Citate:

” Cand mergi impotiva fricii tale, te simti liber”

“Cu cat mai repede lasi in urma Cascavalul vechi cu atat mai repede gasesti Cascavalul nou”

“Cea mai rapida cale de schimbare este sa razi de prorpia prostie-apoi sa termini cu ea si sa pornesti rapid la drum.”

“Obstacolul cel mai mare in calea schimbarii esti tu insuti, si de la un moment dat nimic nu mai merge daca nu te schimbi”

“CE AI FACE DACA NU TI-AR FI FRICA?”

“1. Schimbarile se intampla – ele fac Cascavalul sa se mute dintr-un loc in altul

2. Anticipeaza schimbarile – fii gata cand Cascavalul se va muta din loc

3. Supravegheaza schimbarile – miroase mai des Cascavalul ca sa iti dai seama cand se invecheste

4. Adapteaza-te schimbarilor – cu cat pleci mai repede de langa Cascavalul vechi cu atat mai repede il gasesti pe cel nou

5. Schimba-te – Du-te dupa Cascaval

6. Bucura-te de Schimbare – Savureaza aventura si bucura-te de gustul Noului Cascaval

7. Fii gata sa te schimbi rapid si sa te bucuri iarasi si iarasi – Cascavalul se muta tot timpul

6 thoughts on “Cine mi-a furat cascavalul?”

  1. Am citit cartea. Este interesanta ce-i drept, insa atentie! Povestea nu este despre niste sobolani, dupa cum ati precizat in descriere cartii, ci despre 2 omuleti si 2 soricei care alergau printr-un labirint. Subiectul acestei carti este unul foarte vast, exhaustiv am putea spune .. insa greu de digerat de catre mintile neluminate .. povetsea poate parea, la prima vedere, una simpla, copilareasca am putea spune .. insa intelesul este mult mai vast. Trebuie sa privim dincolo de povetse .. sa intrepatrundem ideea de baza.. ideea de schimbare. Necesitatea schimbarii. Veti observa cum cei 2 omuleti au o gandire apoteotica, iar soriceii o gandire simplista, realista. Oricum, nu pot da nota 10 acestei carti .. pur si simplu nu pot .. poate un 8 ar fi binevenit. Este o carte buna, insa nu o carte stralucita, care poate schimba viziunea unei companii in intregime .. dupa cum se lauda autorii. Oricum, recomand cartea. Intreprinzatorilor si managerilor. Lectura placuta.

Comments are closed.