Cel mai bun vanzator de pensii private

…a castigat in Romania, in perioada septembrie – ianuarie, cat a durat campania, peste 100.000 E. Cum? A incheiat 2.570 de contracte, lucrand pentru Allianz-Tiriac, la un comision mediu de 40 E pe contract.

Mai multe in Ziarul Financiar

La un calcul sumar, tipul sau tipa a facut in medie peste 20 de contracte pe zi

9 thoughts on “Cel mai bun vanzator de pensii private”

  1. Prostii!!! Cand intrebi un manager de succes cum si-a inceput afacerea, raspunsul este “de la zero”. Yeah right! Si cu prietenul influent (politician, director), cu batranul pe care l-ai dus de nas (ca sa primesti fabrica, terenul etc.), cu oamenii de care te-ai folosit (pe care i-ai calcat in picioare), cu banii si pilele lui tata cum ramane? Mai mult ca sigur respectivul/a este fie pe la primarie, fie medic (si a obligat tot spitalul & toti pacientii sa-si faca asigurare), fie ruda vreunui politician … As vrea sa ma insel.
    Si e reclama la Allianz-Tiriac!

  2. dupa cum spune ZF, tipul e vechi in domeniu si are o baza mare de date :

    “Cei mai multi dintre acestia sunt agenti vechi ai companiilor de asigurari, cu o baza semnificativa de clienti pe care au adresat-o rapid, reusind astfel sa vanda volume record si pe piata pensiilor private. Insa patru dintre cei mai buni noua agenti de pe piata au fost recrutati special pentru aceasta campanie, neavand experienta anterioara in asigurari, dupa cum au precizat companiile de administrare. Cei mai productivi agenti au operat in medii diferite: Bucuresti, Iasi, Craiova, Buzau, Brasov, Focsani, Oradea sau Pascani.”

    Si nu e reclama la Allianz – Tiriac :)

  3. Fratilor, am si eu ceva de spus in legatura cu adeziunile astea. Campania asta de aderare la fondurile private de pensii a avut si chestii bune dar si chestii rele. Vreau sa spun cateva din cele rele, cu referire la activitatea agentilor de marketing. In primul rand, s-au intamplat foarte multe cazuri in care cei care aveau acces la baza de date a salariatilor (le trebuia doar copia dupa buletin sau carte de identitate) au facut adeziunile acestor oameni, falsificandu-le semnatura sau au vandut pur si simplu aceste date celor interesati. Astfel, omul se trezea inscris la un fond de pensii fara macar sa stie. Cand se inscria pe bune la un fond era respins la validare de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pe motiv ca mai facuse o data adeziunea. In al doilea rand, desi legea spunea ca tu ca agent de marketing nu ai voie sa oferi bani participantului pentru a-l convinge sa semneze la tine, am vazut cu ochii mei si am auzit foarte multe situatii in care se negocia ca la piata. De aceea, revenind la subiectul acestui articol, vreau sa ma indoiesc de faptul ca toate cele 2 500 contracte au fost incheiate pe bune. Facand un calcul simplu, in cele 4 luni de campanie, acel agent a reusit sa faca 2 500 de adeziuni, asta inseamna 625 adeziuni pe luna, deci un numar de aproximativ 20-21 adeziuni pe zi. Daca pun numai 10 minute necesare pentru completarea unei adeziuni, rezulta 200- 210 minute ,aprox. 3 ore si 30 minute, pe zi, numai pentru scrisul a adeziunilor. Nu mai pomenesc de faptul ca la multi participanti trebuie sa stai si sa le explici nu numai de ce fondul tau e mai bun decat altele, ci si ce inseamna campania asta, ce se vrea cu reforma sistemului de pensii, pilonul I, pilonul II, bla bla, bla… Deci alt timp pierdut, nu mai intru in calcule, cred ca va dati seama ca daca ar fi fost singur, acel agent practic nu ar fi reusit performanta asta. Intr-un fel sau altul tot a apelat la prieteni, cunoscuti, oameni cu influenta si a utilizat mijloace ortodoxe si/sau neortodoxe pentru a ajunge la nivelul asta… Asta cel putin e convingerea mea…

  4. djebrail, chiar daca raspund dupa cativa ani.. sa stii ca se poate. 20 de contracte pe zi nu e foarte mult, pentru ca erau formulare tip, si da se putea face si door2door. Iar inca un lucru pentru care sunt sigur ca nu e escrocherie, el a adus toate aceste contracte ca agent la Allianz, nu ca “broker de ocazie” la Salve Club, care aceasta este o escrocherie. E foarte aiurea sa numesti pe cineva escroc doar pentru ca a reusit ceva ce puteai face si tu, dovada ca se poate trai bine si in Romania daca stii sa profiti de oportunitati, si sa fii cu un pas inaintea celorlalti. Si da, toate astea legal!

Comments are closed.