24 thoughts on “Cea mai mare minciuna”

 1. Foarte “tricky” felul in care este prezentat acest mesaj pentru ca exista 2 lucruri alaturate aici: nevoile si fericirea :)..si un conditional pus intre ele :D

  1. Nevoile – imi aduce aminte de acest post-leapsa: http://catalinticheru.wordpress.com/2009/01/13/uneori-imi-doresc-sa/ Cred ca daca ne uitam in orice moment la nevoi, oricat de multe ma satisface am mai avea si altele si altele…

  2. Fericirea – daca este sa o luam ca si stare de sine statatoare, asa cum este aici: http://www.lumebuna.ro/euazi/ma-bucur/ cred ca putem fi fericiti si fara sa avem toate nevoile satisfacute

  Iar daca vrem sa simplicam lucrurile, este clar adevarat ca atunci cand o sa avem ce vrem o sa fim fericiti…SI atunci :)

 2. Depinde ce vrei? ca dak esti foarte sarac si orfan , a avea pe cineva care sa-ti ofere putina afectiune sau sa ai macar atat cat sa iti acopri nevoile primare , de hrana si adapost — poate sa te faca foarte fericit. Si apoi totul se reduce la valoarea pe care o are nevoia ta. Depinde de situatie, poate fi minciuna, dar in acelasi timp poate fi cruda realitate.

 3. Nu e o minciuna, pentru ca atunci cand vei avea tot ce ti-ai dorit, o sa-ti doresti mai mult. Deci daca ai ajunge intr-un punct sa nu-ti mai doresti nimic, chiar ai fi fericit.

 4. Nu am tot ce vreau dar sunt fericit. si pot spune ca sunt fericit pentru ca nu am tot ce vreau. odata cu acele lucruri pe care mi le doresc pot veni mai multe responsabilitati, mai multe griji, mai mult stres, si nu cred ca voi fi la fel de fericit ca acum

 5. Adrian, trecand peste problemele marunte ale vietei cotidiene (masina lovita in parcare, dvd rw nu mai merge, etc), nu pot sa spun ca ma simt exact fericita, ci implinita. Am tot ce vreau si pot sa obtin ce imi doresc, prin forte proprii.
  Tu esti fericit?

 6. Filozofie si teorii motivationale… Nu cred in fericire ca si stare permanenta. Cred in momente fericite si principiul placerii. O nevoie satisfacuta, un moment de fericire… Mai multe nevoi nesatisfacute, mirajul fericirii viitoare… Asadar, sunt fericita. Mai am multe dorinte nerealizate.

 7. Astazi vreau ceva sau mi se pare suficient ceea ce am, maine vreau altceva. Nu mai cred in momentul potrivit. Fericita m-am simtit acum vreo ora si inca mai sunt bine dispusa. Imi trece la gandul ca e deja 7 dar intr-o zi imi voi aduce aminte de momentele in care am fost fericita.

  PS: pt fanii Real MAdrid: http://blogfutbol.net/

 8. Ce inseamna fericirea? O poti definii?Cunosti oameni care chiar au parte de ea? Eu nu cred ca exista asa ca daca stai sa te gandesti nu este o minciuna,este o iluzie cu care traim pana cand ajungem mari si apoi ne conformam.

 9. Ok. Asta da provocare.
  Fiecare intelege in felul sau termenul asta de fericire.
  Poti sa fii multumit cu resursele tale interioare/sa aspiri la o evolutie spirituala sau poti sa fii tipul de om care trebuie sa acaparezi cat mai mult, sa traiesti mai mult pt/in lumea din afara – tipul materialist.
  Pe de alta parte orice om e supus evolutiei. Cu cat are mai mult cu atat vrea mai mult.
  Eu am invatat sa nu cad in nici o extrema. Avem nevoie de multe ca sa fim fericiti, lumea e intr-o continua evolutie/schimbare si totusi noi trebuie sa ne dovedim fie intelepciunea fie echilibrul sa traim viata frumos. Asa ca fie ca am bani, fie ca am ajuns unde mi-am propus etc. eu traiesc bucuria sau acolo unde e cazul fericirea. Prefer sa rezonez pe frecventa asta.
  Baieti si fete, atentie ‘Nemultumitului i se ia darul’.

 10. deci pana la urma ajungem sa spunem ca nu exista fericire. ce gluma! NU. nu este deloc o minciuna. daca ai ce vrei, ce iti doresti, atunci esti fericit. citatele nu au valoare – pot sa sustin cu citate oricare doua idei opuse. demonstratiile logice sunt sterile, si pline de sofisme. mancarimea scarpinata aduce fericire. clar!

 11. scuze k zic dar numai ideea cum ca fericirea nu ar exista mi se pare atat de stupida!!oricum am defini fericirea,oricat de suiectiv ar fi interpretata de fiecare in parte ,fericirea exista!bai fratzilor…voi astia kare avetzi impresia k fercirea e o iluzie,un fel de scop utopic , imposibil de atins,..pt voi am o intrebare:voi nu atzi iubit niciodata??nu atzi simtzit k plutitzi undeva f sus k iubitzi pana shi nimicul?daca nici dragostea nu inseamna fericire atunci care e scopul vietzii??intreadevar fericirea se masoara in secunde…cel mult ore…ea nu e o stare permanenta…dar E!daca voi nu atzi simtzit fericirea atunci eu sunt fericita ca sunt printre acele pers kare au capacitatea de a o simtzi…oricum eu credeam k asta e o insusire generala a oamneilor…nu prea imi vine sa cred k sunt o exceptie:))…am lungit-o mult cu comm asta

 12. articolele voastre sunt foarte interesante si de folos .am citit articolul cum sa inveti mai repede si mia parut foarte interesant despre o citire rapida!

Comments are closed.