Ce sa faci cu 30.000 de Euro?

Un prieten imi spune ca are la dispozitie 30.000 E. Ce ar putea face cu ei ?

Un raspuns ar fi : sa ii cheltuie. Desigur…iese din calcul
AL doilea ar fi sa isi ia ceva : masina, garsoniera.. . Nici nu se pune la socoteala. De ce sa iti iei o casa sau o masina si sa platesti impozit la stat pentru ele cand poti sa stai frumos acolo unde esti acum inca 3-4 ani pana iti creezi un downline ?

Al treilea..sa investesti in ceva :
-fonduri mutuale? – not my passion.
-Forex ? – doar daca esti expert.
-Imobiliare? – ce sa iei cu 30.000…si apoi sa astepti un an doi sa creasca pretul ?

Al patrulea; sa pornesti ceva pe cont propriu. Daca nu ai idei dar ai bani, asociaza-te cu cineva care are idei. Tu cu banii, el cu ideile…poate iesi ceva foarte frumos. Am cel putin 2 exemple care imi vin in minte acum, ale unor persoane pe care le cunosc si au reusit in felul asta.

Ce sa pornesti ? Unii spun ca cel mai bine, daca nu ai mai incercat un start-up pana acum si nu vrei sa te risti prea tare…oricum 80% din firmele nou-infiintate dau faliment in primii doi-trei ani…sa te bagi la o franciza.

De acord doar in principiu. O franciza nu iti garanteaza castigul. Daca nu ai oamenii potriviti acolo unde trebuie dai faliment mai repede decat crezi.

Resurse despre francize:
Articol in Wall-street despre francize Acolo afli ca o franciza Carrefour costa peste 1.000.000 E, Pizza Hut in jur de 350.000 E, Fornetti – sub 10.000 E.
Francize accesibile
Oferta de francize in Romania – mai ales pe segmentul de Servicii
Francize sub 10.000 dolari. Nu stiu cate sunt disponibile si in Romania, dar iti poti face o idee.
Director de Francize de la International Franchise Association – IFA

Si tot sondand asa…mi-a facut cu ochiul …. Business Round Table un fel de club al oamenilor de afaceri:

Intreprinzatorii sunt recrutati ca membri (se plateste o taxa anuala). Apoi sunt plasati cu atentie intr-un grup de zece alti intreprinzatori astfel incat sa nu apara conflicte de interese intre membrii grupului. Fiecare membru semneaza un acord de confidentialitate prin care promite sa nu dezvaluie nimic din ceea ce se discuta la intalnirea grupului. Sub indrumarea personalului BRT, grupul se intalneste o data pe luna pentru circa trei-patru ore pentru a discuta afaceri, probleme, provocari si oportunitati.
Ideea de baza este de a permite fiecarui membru sa profite de inteligenta colectiva si de experienta grupului pentru a preveni greseli, a rezolva situatii de afaceri incalcite si de a maximiza oportunitatile.

E cineva interesat?

Trecand de francize…ce-ai mai putea face cu 30.000 E?

– Un start-up pe Internet. Detalii in particular :p

Alte idei? Tu ce-ai face cu 30.000 E?