Ce faci cand oamenii te iubesc…

….si iti dai seama de asta ?

Simplu ! Plangi.

Sunt momente cand oricat ai fi de tare emotia te invaluie si ti se urca acel nod in gat. Ai vrea sa iti pastrezi tonul grav si rece si totusi nu reusesti. Te uiti la cei din jur si observi sinceritate. Nici urma de prefacatorie. Admiratie si sinceritate. Si atunci indraznesti sa dai frau liber lacrimilor si sa plangi.

Agassi last match

S-a intamplat la inceputul lui septembrie. Am vrut sa scriu atunci despre asta dar pur si smplu nu am stiut cum sa-mi aduc cuvintele. Am privit clipul de mai jos de zeci de ori. De fiecare data simteam acelasi lucru. ..furnicaturi…pielea de gaina, nod in gat…tacere si admiratie.

M-am intrebat daca mi se intampla doar mie asta pentru ca Agassi a fost jucatorul meu preferat de tenis, pentru taria de caracter si felul cum de atatea ori reusea sa revina cand era condus si aproape de a pierde meciul. Am aratat clipul altei persoane si pe la jumatate a inceput sa planga. Am aratat apoi si altora si de obicei aceleasi reactii.

Sunt curios, tu ce vei simti ?

Descriere :Septembrie 2006. U.S. Open. Andre Agassi anunta inainte de inceperea turneului ca acesta va fi ultima competitie din turneul profesionist la care va participa. De aproape 21 de ani in circuit, veteranul Andre juca meci dupa meci in ciuda durerilor sciatice constante. O cariera impresionanta, numarul 1 mondial de mai multe ori, numeroase trofee castigate, si mai presus de toate…un OM extrem de carismatic si iubit de public, caruia i-a dedicat jocul sau.

U.S. Open – Andre Agassi contra lui Benjamin Becker. Ultimul meci, ultima serva, ultimul as. Agassi pierde chinui de dureri. Se indreapta sa il felicite pe Becker in ovatiile publicului apoi se indreapta spre scaunul sau. Arena exulta, mii de oameni sunt in picioare si aplauda minute in sir. Nu se aude decat numele lui scandat de public si aplauzele care nu se mai opresc. Andre incepe sa planga.

Becker ii ofera microfonul iar Andre gatuit de lacrimi se adreseaza fanilor :

Thanks. The scoreboard said I lost today, but what the scoreboard doesn’t say is what it is I have found. Over the last 21 years, I have found loyalty. You have pulled for me on the court and also in life. I have found inspiration. You have willed me to succeed, sometimes even in my lowest moments. And I have found generosity. You have given me your shoulders to stand on to reach for my dreams – dreams I could have never reached without you. Over the last 21 years, I have found you. And I will take you and the memory of you with me for the rest of my life. Thank you.

1 thought on “Ce faci cand oamenii te iubesc…”

Comments are closed.