Cashflow 101 si 202

Cine a citit Robert Kiyosaki stie la ce ma refer. In cartea “Rich Dad, Poor Dad” Kiyosaki dezvolta ideea “cursei sobolanului” in care se afla majoritatea oamenilor. De mici sunt crescuti cu ideea ca trebuie sa creasca, sa faca o facultate, sa gaseasca un job bun, si sa primeasca un salariu de pe urma caruia sa isi plateasca datoriile.

In realitate putini oameni primesc o educatie financiara reala, si tocmai de-asta nu cunosc ce inseamna termenul : independenta financiara. Viata lor depinde de salariul de la sfarsitul lunii. Vine salariul, iti platesti datoriile, chiria, telefonul, internetul, cablul Tv, faci aprovizionarea si vezi cu ce ramai. De cele mai multe ori ramai cu nimic.

Unii cred ca solutia este sa muncesti ca sa primesti un salariu mai mare. Insa un salariu mai mare nu face altceva decat sa te bage mai mult in datorii. Esti legat in cursa sobolanului pentru ca esti stimulat sa cheltuiesti mai mult.

Crezi ca daca ai un salariu mai mare esti mai bogat, cand de fapt asta e o siguranta foarte subreda.

Kyosaki aduce in discutie in cartea lui ideea : “veniturilor pasive”. Esti independent financiar atunci cand poti sa iti parasesti jobul si fara sa iti micsorezi standardele de viata reusesti sa traiesti inca 3, 6, 9, 12 luni.

Cu alte cuvinte, esti independent financiar cand realizezi niste profituri sau venituri, care iti vin constant fara ca tu sa muncesti pentru ele.

Exemplu de venituri pasive : drepturi de autor, ai un teren si il inchiriezi, network marketing, programe de afiliere, …….etc.

Pe baza acestei “teorii” kyiosaki a facut un joc numit Cashflow. De fapt sunt doua variante Cashflow 101 si Cashflow 202 diferite doar prin complexitatea mai mare a lui 202 (include investitii pe bursa..etc). Insa daca ai jucat Monopoly vreodata si ti-a placut, cu siguranta Cashflow te va prinde de 10 ori mai rapid. Pentru ca provoaca dependenta.

Am varianta pe PC (o gasiti pe torente baieti), dar acum ceva timp am gasit din link in link un Club de Cashflow. Adica oamenii se strang si Baga cate un Cashflow. De 3 ori pe saptamana. Nice. Mi-am zis ca vreau sa merg si eu acolo, asa ca l-am contactat pe Horia (initiatorul clubului) si m-am inscris si eu.

Azi ma duc iar. Ultima oara am pierdut rau. Sunt decis sa imi iau revansa. :)

E cineva pasionat de subiect si vrea sa participe data viitoare impreuna cu mine? E sansa de a cunoaste oameni pasionati de succes si investitii, ocazia de a-ti face relatii noi plus educatia financiara de care vorbeam mai sus.

5 thoughts on “Cashflow 101 si 202”

  1. Definitia lui Buckminster Fuller pentru independenta financiara:
    Cat timp pot supravietui fara sa muncesc, fara sa imprumut bani si sa-mi mentin standardul de viata.

    De aici in colo lucrezi la partea cu imbogatirea ta. :)

  2. eu as veni. am mai jucat cashflow 101 si 202. destul de fain jocul pana cand iesi din cursa sobolanului. hai ca vbim

Comments are closed.