Cand diavolul a dat faliment

O legenda veche spune ca Diavolul a dat faliment. Creditorii i-au luat toate armele si tehnicile pe care le folosea ca sa manipuleze oamenii dar i-au dat voie sa-si pastreze o singura arma din toate.  Legenda spune ca arma pe care Diavolul a ales sa o pastreze a fost negativismul. Intrebat fiind de ce prefera aceasta unealta mai mult decat alta raspunsul a fost:

“Pentru ca e singura arma care reuseste sa doboare un om atunci cand toate celelalte au esuat. Lasa-ma sa introduc putin negativism in mintea unui om si deja e al meu. Negativismul mi-a adus mai multi oameni decat toate celelalte arme adunate la un loc.”

fears

Unul din cei mai mari exploratori ai lumii a fost intrebat care descoperire i-a placut cel mai mult. Raspunsul lui a fost: “Pe locul 1 la mare distanta de toate celelalte este sa stau intr-un balansoar de lemn cu o cana de ceai in mana si sa-mi explorez gandurile si ideile care imi trec prin cap”

Gandurile si ideile ofera satisfactie mentala, mancarea, bautura, sexul, banii..etc ofera satisfactie materiala.

Sunt doua tipuri de ganduri. Gandurile pozitive sunt creative. Gandurile negative sunt distructive.

Gandurile si emotiile negative ca: furia, gelozia, invidia, ingrijorarea, incapatanarea, critica, ura, descurajarea dispar instantaneu atunci cand apar gandurile si emotiile pozitive ca dragostea, increderea, respectul, aprecierea, optimismul, curajul, loialitatea, bucuria, implinirea.

Gandurile pozitive sunt bazate pe intelegerea si convingerea ca lucrurile vor merge bine si ca mereu poti gasi solutii. Gandurile negative se bazeaza pe ignoranta, lene si indoiala.

Confrunta problemele cu ganduri pozitive si solutiile incep deja sa se iveasca.

Una din cele mai cunoscute legii ale fizicii, legea lui Ohm spune ca Intensitatea (I) curentului electric este direct proportionala cu  tensiunea (U) aplicata si invers proportionala cu rezistenta (R)  din circuit. Sau in formula: I=U/R .

Cu alte cuvinte, in limbaj popular, cu cat rezistenta materialului prin care trece curentul este mai mica, cu atat e mai multa energie electrica disponibila pentru ce ai tu nevoie acasa.

La alt nivel la fel e si cu gandurile noastre.

Mintea ta e un suport pentru gandurile care trec prin ea. Gandurile pozitive sunt  curentul.  Gandurile negative sunt rezistenta. Renunta la gandurile negative, la inhibitii, la critica si la prejudecatile care te tin pe loc. Sanatatea ta, fericirea ta, pacea interioara, abilitatea de a realiza lucruri remarcabile sunt infranate de toate gandurile negative pe care le tii in tine sau le dezvolti.

Elibereaza-te de toate restrictiile si prejudecatile care te tin pe loc. Deschide-te pentru ce e mai bun. Asteapta-te la ce e mai bun, si ofera ce e mai bun din tine. Bucura-te de ceea ce ti se intampla in fiecare zi.

Cand ceva pare ca nu merge cum trebuie, in loc sa te descurajezi priveste inainte cu optimism, pune-ti energia in miscare si gaseste o solutie. Pentru ca lucrurile nu se vor rezolva niciodata de la sine.