Ca sa zic asa

Updated on: May 19, 2008

Mi-am propus sa schimb limba vorbita. Mai ceva ca in “1984”-ul lui Orwell. Stiu. E imposibil, nu?

Dupa “parerea mea”, “alerg si ma gandesc”sau“care-i problema” , romanii mai au o mare problema. “Ca sa zic asa”-ul este un element infiorator.

Zi asa! Ce te impiedica? Cine te opreste? Ce forta malefica te sperie? De ce simti de fiecare data nevoia sa precizezi “ca sa zic asa”? Pai zi! Crezi ca esti mai interesant? Crezi ca lumea te va iubi mai mult pentru modul in care te exprimi?

Il stii pe Ion Iliescu? Mereu cand apare la televizor isi incepe discursul cu “eu vreau sa va spun”. Adica de obicei nu vrea? Vorbeste din obligatie si din dorinta de a minti pentru atragerea voturilor?

Cine este mai credibil? O persoana care vorbeste natural, cursiv si fara asemenea “pete negre”, sau cineva care ii tot da inainte cu “sincer iti spun”, care iti reteaza dorinta de conversatie cu un “care-i problema!” sau care incheie ori incepe o propozitie cu un “ca sa zic asa”?

Ce spun eu tine de personal branding. Si se reflecta in final in increderea pe care o ai in propriile tale forte. In puterea ta de lupta. Si in dorinta de a depasi obstacolele. De a sari peste incendiul care a izbucnit in fata ta. Sau de a gasi resursele pentru a-l stinge si a salva vietile altor oameni.

O cantec foarte cunoscut ne spune ca invingatorii iau totul. Ca ei sunt cei care culeg laurii victoriei precum si toate aplauzele si aprecierea celor din jur. Poate ca asa este si drept. Acei oameni au invatat cateva lucruri pe care ceilalti le-au ignorat in mod constant.

Nebuloasa venea tot mai amenintator, dar ei au continuat sa persifleze importanta unei gandiri si atitudini sanatoase si a unui limbaj datator de incredere. Data viitoare cand vei mai “sta si te vei gandi” poate vei reflecta si asupra acestor lucruri.