Bataia e rupta din rai

Updated on: March 11, 2007

Recunosc. Mi-a placut de data asta Zoso cu postul lui despre campaniile stupide de reeducare a parintilor. Nu e zi sa n-auzi parerile psihologilor pe la radio, TV sau internet despre disciplina in familie si n-ai cum sa nu te amuzi cand realizezi ca cei care vorbesc sunt ori foarte tineri, ori se vede ca n-au copii, deci n-au autoritatea necesara sa vorbeasca.

Cei care sustin ca poti creste un copil fara sa il disciplinezi macar o data fizic si oferindu-i absolut tot ce vrea ca sa ii fie bine si sa creasca in puf nu isi dau seama de epava pe care o creeaza pentru societate. Priviti clipul de mai jos ca sa vedeti ce se intampla de obicei in cazurile astea :

O fatuca primeste cadou de la tatal ei o masina de ziua ei. Iar fatuca face crize ca masina e ROSIE si nu ALBASTRA. Facem pariu ca tatal ei nu i-a administrat niciodata o corectie ??? Care sunt reactiile voastre dupa ce vedeti clipul?

O, nu sunt de acord cu parintii care isi manifesta furia pe copii lor. Parintii care suparati ca nu le-a iesit ceva isi bat copii fara sa le ofere explicatii, fara sa le spuna ce au gresit, fara sa le arate cum pot sa faca bine. Parintii care se imbata si apoi isi nenorocesc copii. Asta e ceea ce trebuie condamnat si impotriva caruia sustin orice campanie s-ar face.

Sunt de acord insa ca un copil trebuie DISCIPLINAT fizic. Sa zicem ca ai un baietel de 5 ani si ii spui sa termine mancarea din farfurie inainte sa plece iar la joaca iar el iti rade in nas, arunca farfuria pe jos si o sparge si zice NU VREAU foarte hotarat. Ce faci? te rogi de el sa fie cuminte, ajungi sclavul lui, il lasi sa te santajeze de fiecare data cu aceleasi faze? Sau pui in actiune bucatica de bataie rupta din rai ?

Later Edit. Mi-am adus aminte de o conversatie cu cineva zilele trecute pe messenger. Mi-a placut cum a abordat situatia si nu cred ca se va supara sa public o parte din ea.

X: Alex se invarte prin casa si probeaza diverse lucruri
Adi: cat are acum
Adi: 3 ani ?
Adi: 4
X: 2
X: merge pe bicicleta
Adi: hoho …
Adi: si acuma se gateste pt vreo intalnire?
X: sa vezi viteza ce prinde
X: nu, asa face dimineata, scoate o gramade de lucruri din sertarele lui si se chinuie sa se imbrace cu ele
X: unele peste altele
X: il las in pace
Adi: )))))))
X: pt ca ii dezvolta imaginatia
X: acum a renuntat pt ca are deja 3 caciuli puse una peste alta
X: si tot baga cd-uri in unitate
X: cate 2
X: i-am explicat ca se baga doar unul
X: si se pare ca a inteles
X: zice “daaa”
X: dar tot cate 2 incearca
X: hai ca plec si eu
X: ma pregatesc
X: asa ca te las momentan
X: mai vb