Azi tu canti la pian

Cat de mult crezi ca esti mai eficient daca te distrezi mai mult la munca? Cand a fost ultima oara cand ai lucrat cu placere la ceea ce faceai? La inceputul saptamanii am facut un experiment. Eram in Bucuresti intr-o cafenea si ma gandeam ce sa scriu pentru Cafegiu si privind aiurea am inceput sa vad. Tot puhoiul de oameni care trecea pe langa cafeaneaua aia. Multi si totusi fiecare cu gandurile lui. I-am urmarit aproape o ora. Majoritatea mergeau grabiti, cu castile in urechi, fiecare cu muzica lui, apasati, incruntati, nervosi, stresati, intarziati.

Good Morning2

Mi-am pus intrebarea : ce ar trebui sa te scoata din starea asta? Chiar ai nevoie de motivatie in fiecare zi sa pui un zambet pe fata ta?

Sunt zile in care habar n-am ce sa mai scriu. Ma simt secat si parca am scris despre aceleasi subiecte de atatea ori. Si nu vreau sa scriu ce am mancat de dimineata. Stau cu fereastra deschisa si cu degetele pe taste. Si apoi incep iar sa scriu. Ca in dimineata asta cand de obicei dorm bustean.

E vineri. Pentru multi dintre voi e ultima zi de lucru saptamana asta. Vine un weekend frumos in care veti intra mental deja de la ora 12. La 4 PM vreti sa se termine mai repede programul si sa zburati acasa, la mare sau la munte.

Cum ar fi sa faceti azi ceva incredibil de misto? Sa va ganditi ca oricat de plictisitor e ceea ce faceti azi va veti distra facand asta?

Uite..cum au facut oamenii astia in clip incercand sa determine trecatorii care ieseau de la metrou sa foloseasca mai mult scarile normale decat scarile rulante facand din lucrul asta ceva amuzant. Culmea- au reusit. 60% din oameni au folosit mai mult scarile normale. CUM?

Bonus : 100 de moduri in care poti fi mai creativ la serviciu.

3 thoughts on “Azi tu canti la pian”

  1. Salutare, Adriane. Am o idee care merge bine cu ce-ai propus tu in articolul asta: sa ne alegem fiecare o zi, poate chiar azi, in care sa traim 100% in prezent, sau cat mai mult rezistam. Fara sa ne gandim deloc la trecut, (fara sa incercam sa asociem tot ce vedem, auzim sau simtim cu ceva din trecut, un gand sau o intamplare), si de asemenea, fara sa ne gandim deloc la viitor, nici macar o clipa, fara sa ne gandim ce vom face in clipa urmatoare, daca e bine sau nu, daca e productiv sau nu, etc. Pur si simplu MOMENTUL PREZENT 100%, fara ganduri, doar traire pura. Sa fim atenti la fecare pas pasit pe scari cand urcam ca si cum facem actiunea asta prima data, sa simtim apa care ne uda mainile si fata cand ne spalam dimineata, sa privim obiectele din camera fara sa le definim, fara sa le numin sau judecam sau sa ne intrebam cum si de ce, sa privim oamenii de pe strada sau natura inconjuratoare ca si cum acestea ar fi cele mai de pret lucruri de pe pamant si ne bucuram nespus de mult pentru ca le avem si le putem vedeam, atinge. Pur si simplu SA ACCEPTAM totul ca si cum ne-am nascut in momentul ala si ne minunam de ce vedem, auzim, simtim. Sentimentul obtinut in aceste situatii este de nedescris in cuvinte. Incercati doar.
    (idei inspirate de ECKHART TOLLE)

Comments are closed.