Are you Human?

Stiti intrebarea asta care apare atunci cand vrei sa iti faci cont pe vreun site. Trebuie sa bagi codul dintr-o imagine ca sa fie siguri ca de fapt cel care face contul este un om si nu un script automat.

Uneori imi doresc sa fie o metoda de genul asta in in viata reala. Sunt de acord ca in anumite medii si anumite circumstante trebuie respectate niste reguli de eticheta, de limbaj, de comportare scortoasa. Intre chimisti trebuie sa vorbesti ca intre chimisti. Intre matematicieni, ca intre matematicieni, intre artisti ca intre artisti si intre doctori ca intre doctori ( nu vreti sa stiti cum vorbesc doctorii intre ei in operatie )

Dar m-am saturat de limbaj de lemn pana peste cap. Mai ales online. Mai ales pe un site unde vrei sa citesti ceva care sa-ti ramana infipt in creier si sa iti dea aaaaripi. Primele pe lista asta sunt siteurile de marketing si advertising. Apoi…urasc comunicatele de presa. Si site-urile care afiseaza zeci de comunicate de presa scrise pe butuci in limbajul mortului.

Esti om ?

Vorbeste nene ca un om.

Hai sa facem o regula.

Daca poti sa ma suni si sa-mi spui “Salut, Adi. Ce faci!” in doar patru cuvinte, esti om. Daca simti nevoia sa folosesti 20 de cuvinte printre care apar “amabilitatea, placerea, disponibilitatea, documentatia, departamentul” si alte asemenea cuvinte mai lungi de 3 silabe esti un robot corporatist. Cu care ma tem ca nu pot discuta. Si o sa-ti inchid telefonul in nas. Asa cum l-am inchis robotului cu voce omeneasca care m-a sunat acum 10 minute.

Are you human?

4 thoughts on “Are you Human?”

  1. Ai dreptate, o gramada de oameni poarta tot felul de masti protectoare, pentru a interactiona cu ceilalti, dar intre timp adevarata lor personalitate si-o tin doar pentru ei.

    Hai sa-ti zic o faza, zilele trecute, am fost sa-mi ridic un card de la Raiffeisen. Si eu tot intr-o banca lucrez, dar nu in filiala. Pe cand in filiala, toata lumea, absolut toata e lingusitoare, mai ales cand vorbesc cu un client.

    Asa ca m-am asezat eu sa vorbesc cu un consultant despre online banking, si normal a inceput sa isi afiseze masca lui de lingusitor, iar de la online banking, a ajuns sa-mi propuna si un card de credit, si o pensie privata,. etc… ce sa mai , aveam gaoaza luna de la cat mi-a linso ala :), si tot nu mi-am facut nici card de credit, nici pensie la ei .

Comments are closed.