Cum am terminat primul ultramaraton fara sa ma antrenez

E 5 dimineata. 7 septembrie 2013. M-am trezit de 15 minute si ma uit in tavan. N-am nici cea mai mica dorinta sa ma dau jos din pat. Am dormit doar cateva ore si m-am intors de pe o parte pe alta intrebandu-ma de zeci de ori: ce sens are sa fac asta? Intr-o ora, voi fi afara, in frig, alergand alaturi de alti 20 de nebuni, cel mai greu dublumaraton din lume. Sunt 84km alergati pe Transfagarasan, cu primii 24 de km doar de urcare. In total doar diferenta de nivel pe urcare depaseste 3000m. Si asta nu e tot. Pentru ca traseul se termina sus la Cetatea Poienari. Dupa 84km, mai trebuie urcate inca aproape 1500 de scari.

6

Citeste tot articolul →Cum am terminat primul ultramaraton fara sa ma antrenez

1000km alergati in 111 zile

Dupa povestea celor 20.000 de scari mi-am dat seama de un lucru. Ma atrag mai mult provocarile care se pot masura, calcula, contoriza intr-un anumit fel.

Al doilea lucru a fost ca ma atrage mai putin sa fac in mod repetat lucruri pe care le-am depasit deja. Ma atrage mirajul lucrurilor depasite pentru prima data. E o doza mare de dopamina in organism de fiecare data cand faci lucruri noi si cred ca am devenit dependent de asta.

Asa ca, dupa cele 20.000 de scari mi-am propus o noua provocare.

Provocarea e sa alerg 1000km pana pe 6 iulie, cand e ziua mea. Din momentul in care am anuntat asta, erau 111 zile pana pe 6 iulie. La un calcul simplu, trebuie sa alerg in medie 9-10km pe zi, timp de 111 zile. Doar ca a aparut o mica problema…

coverfb

 

Citeste tot articolul →1000km alergati in 111 zile