Ai incredere in tine ?

Imi place Zig Ziglar . Am acasa cateva audiobooks cu el pe care le ascult cu regularitate pentru ca ma pun in priza si imi dau idei. Intr-una din seriile “cum sa ramai motivat” (how to stay motivated) Zig accentueaza pe ideea ca un om care are incredere in el se motiveaza mai usor decat unul care se indoieste de fortele sale. Si povesteste o intamplare amuzanta (poate ca pun si fisierul audio daca am timp :)

Se zice ca un om avea un gater si avea nevoie de taietori de lemne, oameni vanjosi, solizi si puternici, in stare sa taie copaci repede si bine. Da un anunt de angajare si la interviu apare un barbat subtirel, scund si slabanog de il sufla vantul. Patronul se uita la el amuzat si il intreaba daca stie pentru ce se fac angajari.

– Da, stiu ca aveti un post de taietor de copaci..asa ca iata-ma. Sunt cel mai bun taietor de lemne din tara.
– Tu esti cel mai bun taietor de lemne? Vrei sa te si cred..asa slab cum esti nici toporul nu poti sa il ridici!
– Sunt cel mai bun din tara si pot sa o demonstrez. Pun pariu ca tai orice copac vrei tu de doua ori mai repede decat cel mai bun om pe care il ai acum.
– Da? Hai sa vedem.

Aduce patronul cel mai bun taietor de lemne pe care il avea alege doi copaci asemanatori ca grosime, porneste cronometrul si da startul la concurs. Intr-adevar, slabanogul reuseste sa taie copacul lui cu o viteza fantastica..de doua ori mai repede decat celalat. Patronul e fascinat si il intreaba cu admiratie :

– Gata, sunt impresionat. De curiozitate..unde ai invatat sa tai copaci asa bine?
– In Sahara, raspunde taietorul de lemne…
– In Sahara…. ? Pai stiam ca in Sahara nu sunt copaci.

La care omul raspunde :

Acum nu mai sunt……

Optimism exagerat…? Ingamfare? Aroganta ? Ce credeti ?

2 thoughts on “Ai incredere in tine ?”

  1. apropo de Ziglar si de ASE (ca am citit mai devreme pe blogul tau). cand am dat licenta (la ASE, evident:)) ) ..am avut prezentare pps. am ales sa incep prezentarea cu un citat (sa-i dau pe spate :))) ) “Zig Ziglar consideră : “Pietrele unei fundaţii pentru un succes continuu sunt: onestitatea,caracterul, integritatea, încrederea, dragostea şi loialitatea.” .. la care un prof (evident, de la ASE) ma intreaba:” dragostea?! care dragoste? “..am raspuns “dragostea pentru ceea ce faci, pentru organizatie…” . a zis apoi “aa…credeam ca dragostea pentru secretara!” …………… evident, cu un zambet usor pervers! (lui asta ce naiba sa-i mai ceri?!)

Comments are closed.