4 solutii sigure sa scapi de atacurile energetice

Dupa episodul asta cu Mircea Geoana care afirma ca a pierdut alegerile din cauza unor atacuri energetice ma gandesc ca multi dintre voi au nevoie in viata personala de un tutorial, un ghid practic prin care sa va protejati in situatii limita cand sunteti atacati energetic.

1. Paratrasnetul

Este folositor doar cand stii sigur ca vine vreme rea. Probleme grave, gata sa fii dat de la serviciu, probleme in cuplu. Daca simti ca vin atacurile energetice, asta e prima solutie la care sa te gandesti.

Paratrasnetul este legat la pamant printr-o sarma groasa. Daca trece pe deasupra lui un nor baza negativa, paratrasnetul se electrizeazaprin influenta avand capatul pozitiv. Datorita punctului intens din zona varfurilor, sarcinile de la baza norilor sunt atrase, se scurg spre varf si apoi prin paratrasnet spre Pamant. Se evita astfel socul violent al lovirii. Cand norii au o regiune pozitiva la baza fenomenul este inversat, sarcinile negative se scurg de pe paratrasnet spre nor.

2. Impamantarea.

A doua soutie sa te feresti de atacurile energetice este impamantarea de care ai auzit in mod sigur pana acum. Cum functioneaza :

Priza de impamintare are rolul de a prelua in caz de accident tensiunea periculoasa si de a cobori nivelul acesteia sub pragul de electrocutare. Nivelul maxim pentru un curent electric admis pentru corpul uman la limita electrocutarii este de aproximativ 25-30 mA, ceea ce se poate produce in conditii normale daca tensiunea aplicata depaseste valoarea de 24 Vca. O priza de pamant trebuie sa aiba o rezistenta masurata de maxim 4 Ohmi pentru instalatii la care curentul maxim de scurtcircuit este de 6A. Daca limitarea se face prin sigurante la o alta valoare trebuie sa asiguram o rezistenta maxima in asa fel incat sa nu depasim in caz de scurtcircuit valoarea de 24Vca.

O impamantare se poate face astfel: se bat in pamant 3 tevi galvanizate de min 25-30 mm diametru, in lungime fiecare de aproximativ 2 metri, la o distanta intre ele de 0,6 – 2 metri. Se sudeaza electric intre ele cu o platbanda tot galvanizata (cu sectiunea de minim 100 mm patrati), iar sudurile este bine a se proteja cu un strat de smoala. Un capat al platbandei va fi scos la suprafata, protejat intr-o doza de legatura (sau piesa de separatie, unde se vor face si viitoarele masuratori periodice de verificare) de unde va pleca, printr-o legatura cu contact ferm, conductorul de protectie spre tabloul de distributie.

3. PalmaBata de baseball dupa ceafa.

Daca in primele cazuri nu poti fi sigur suta la suta ca scapi de atacuri energetice, cu certitudine daca folosesti metoda asta iti vine mintea la cap. Cum stii ca functioneaza? Uite la Geoana unde a ajuns pentru ca nimanui nu i s-a facut mila de el la momentul potrivit. Din pacate are si efecte adverse. Medicamentele costa mult dupa tratamentul asta.

4. Educatia.

Din pacate, la solutia asta apeleaza prea putini oameni. Geoana se numara printre cei care incearca sa sunteze din toate puterile. Si dragostea lui, Mihaela, la fel.

Cum zicea Bertrand Russell mult mai bine decat mine :

Cei mai multi oameni ar prefera sa moara in loc sa gandeasca. De fapt, chiar o fac.

P.S. Cineva s-a jucat prea mult cu flacara violeta zilele astea. Afara ninge.

4 thoughts on “4 solutii sigure sa scapi de atacurile energetice”

  1. Nu stiu daca ma insel sau nu dar acest articol mi se pare ca este un “atac” la adresa lui Geoana. Eu nu am nici o legatura cu lumea politica si cred ca nu merita sa fim implicati in astfel de mizerii. Citesc de pe blogul tau de ceva vreme si imi place.

Comments are closed.