Muzica pentru alergat

Primii 600 de km i-am alergat fara muzica. Un bidon cu apa si cheia de acasa in buzunarul de la spatele pantalonilor era tot ce aveam nevoie.

Recent insa am facut un experiment. Am salvat toate melodiile care ma energizeaza si au un ritm sustinut pentru viteza cu care alerg eu si le-am pus intr-un playlist. Impreuna cu RunKeeper fac o combinatie geniala. Runkeeper ma atentioneaza sonor din 5 in 5 minute despre viteza, km parcursi, calorii..iar muzica merge in fundal.

Rezultatul a fost fabulos. Cred ca trebuie sa fac un playlist mai lent cu muzica pentru alergat pentru ca pur si simplu sunt melodii din playlistul asta pe care nu pot sa alerg incet. Bataile pasilor pe ciment se sincronizeaza cu ritmul melodiei si daca melodia o ia mai repede tind sa alerg si eu mai repede.

In medie am alergat cu 30 secunde pe kilometru mai repede decat de obicei. Daca nu esti alergator, probabil asta nu-ti spune mare lucru, dar crede-ma e o diferenta uriasa.

Am urcat playlistul meu de 40+ melodii pe 8tracks, il puteti asculta de aici, de acolo, sau descarcand aplicatia si salvand playlistul la favorite. In doar o zi de cand l-am urcat a avut peste 1000 de ascultari.

Run, Forest, Run from adriansoare on 8tracks Radio.

Melodiile din playlist sunt urmatoarele:

running playlist

6 thoughts on “Muzica pentru alergat”

 1. Mi-am tot gasit scuze sa nu ma apuc sa alerg… mai una: castile care ar trebui sa mi le cumpar… dar rebuie sa-mi misc odata fundu din scaun si sa-i dau bice ca sunca de pe mine are deja prea multe straturi. Multumesc pt playlist.

 2. Exact asta cautam si eu, astazi n-a mers prea bine cu leonard cohen:) Intrebarea mea este cum faci sa iti placa sa alergi regulat? incepi sa te obisnuiesti dupa o vreme sau e pur si simplu un efort de disciplina constant?

 3. Eu mai ascult si astea cand fac sport:

  AC DC – Ballbreaker
  AC DC – Highway to hell
  AC DC – Hard as a rock
  AC DC – Burning alive

  Si titlurire exprima multe stari asemanatoare cu cele din sport :)

  Alex, daca esti la inceput ar trebui sa alergi cu niste casti prin care sa-ti auzi pasii si mediul extern sau sa lasi muzica incet. Asta chiar si daca esti mai experimentat este de luat in calcul pentru ca centrul pentru mentinerea echilibrului se afla in urechi si abilitatea de a alerga (respiratie, rezistenta psihica si fizica, miscari ale corpului) se intipareste mai greu si mai slab in creier deci mai pe scurt vei avea probleme de motivatie. Stiu ca poate deveni plictisitor pentru unii dar oamenii din tribul Tarahumara oare cum procedau?

 4. Avem cateva melodii comune :) Uite aici cateva piese ce ma motiveaza cand fac sport:
  Radical face – Welcome Home
  Fort Minor – Remember the name
  Parazitii – 17
  Cheloo – Unde se termina visele
  Aproape orice de la Iron Maiden
  Disturbed – Down with the sickness
  Simple Plan – Me against the world
  Puddle of Mudd – Psycho si Blurry
  Eminem – Lose yourself, When i’m gone, Cleanin’ out my closet
  DMX – Lord give me a sign, Where da hood at, Shot down
  Grits – My life be like
  Red Hot Chilli Peppers – Can’t stop
  Alice in Chains – Man in the box
  Blur – Song 2
  Flipsyde – Happy Birthday
  MC Hammer – Can’t touch this
  Oasis – Morning glory
  Dope – Die mother fucker die
  Skid Row – Piece of me, Youth gone wild
  Metallica – Fuel, Sad but true
  Pantera – Cowboys from hell
  Black Label Society – Suicide Messiah
  Seether – Remedy
  Trooper – Voodoo, Strigat, Tari ca muntii

Comments are closed.