Te-ai intrebat vreodata de ce s-a interpretat gresit ceva ce ai spus? De ce nu ai fost crezut imediat ce ai spus o propozitie? De ce cand discuti cu cineva online sau la telefon se ajunge la neintelegeri? Cand eram mai tanar ma infuriam daca spuneam ceva si nu eram crezut. Ma gandeam ca din moment ce am spus ceva, ar trebui sa fie clar pentru cel cu care am vorbit ca asa este.

Gandeste-te putin la situatii din viata ta cand ai fost inteles gresit sau ai interpretat gresit si vei gasi zeci de exemple de genul asta.

Apoi am descoperit de ce atunci cand stam de vorba cu cineva nu credem ceea ce spune. Vrei sa stii care e principalul motiv?

Motivul pentru care nu credem cuvintele pe care le spune cineva este pentru ca de fapt cuvintele nu conteaza atat de mult.  Un experiment facut acum ceva vreme de un cercetator (vezi aici despre ce e vorba) despre cum oamenii isi fac o prima impresie despre ceva sau cineva a stabilit ca :

Comunicarea intre doua persoane :

7% are loc prin cuvinte;

38% are loc prin voce (tonul vocii, intonatia, etc)

55% are loc prin limbajul trupului

Cu “alte cuvinte” atunci cand vorbesti cu cineva….

…cele mai importante detalii

…NU SUNT CUVINTELEexemplu1

Ce inseamna asta de fapt?

Inseamna ca atunci cand esti fata in fata cu cineva in toate situatiile de zi cu zi, nu e vorba doar despre cuvintele care se spun de o parte si de alta. Impresia pe  care tu ti-o faci despre celalalt sau pe care celalalt si-o face despre tine se creaza mai mult din felul in care celalalt vorbeste si gesticuleaza, cum e imbracat, postura, mersul, atitudinea. Limbajul trupului decide aproape tot.

Ce e important de stiut?

In afara de anumite diferente culturale, in situatii asemanatoare, toti oamenii au acelasi gen de reactii. De exemplu : cand suntem atacati, devenim defensivi sau agresivi. Corpul nostru se incordeaza sau e gata de atac. Incercam sa ne aparam strangand mainile pe piept sau incrucisand picioarele sau luand o carte in brate sau punand un obstacol intre noi si celalalt, sau, din contra, devenim agresivi, aratam cu degetul, cu pumnul, buzele ni se strang cu furie. Toate semnele astea sunt universale si exprima ceea ce simtim CU ADEVARAT in situatia respectiva. Putini oameni isi pot controla de fapt limbajul trupului atat de bine incat sa nu dezvaluie ce simt cu adevarat.

Cum poti folosi aceste lucruri?

Studiind limbajul trupului te ajuti pe tine in trei feluri :

1. Iti dai seama cum sa comunici mai bine cu cineva. Inveti cum sa te faci mai bine inteles, folosindu-ti corpul ca sa exprimi ceea ce vrei sa spui prin cuvinte. Inveti cum sa faci in asa fel incat oamenii sa te perceapa instantaneu o persoana atractiva, joviala si deschisa.

2. Iti dai seama ce vrea sa spuna orice persoana cu care te intalnesti. Daca esti la un interviu si vezi o spranceana ridicata din partea angajatorului iti dai seama ca nu te crede si trebuie sa aduci un argument in plus. Daca esti la o intalnire cu o tipa sau un tip si vezi ca iti zambeste constant si se joaca cu parul iti dai seama ca te place. Sunt semnale pe care le vei percepe rapid, instinctual in cateva fractiuni de secunda si te vor ajuta sa reactionezi mai bine in fiecare situatie din viata ta.

3. Devii mai sigur pe tine. Acum stii de ce oamenii reactioneaza intr-un fel desi spun altceva. Acum stii cand cineva te minte desi cuvintele pe care le spun par firesti. Acum iti dai seama cand cineva se simte inconfortabil sau se simte relaxat in prezenta ta. Acum esti in control 100%

Participa acum la un Workshop Interactiv

despre Limbajul Trupului

Ce vei invata:

– Importanta Limbajului Trupului in interactiunile zilnice, in viata personala si in afaceri exemplu 2

– Exemple concrete in imagini si clipuri video ale interpretarii Limbajul Trupului

– Cum sa stai, sa mergi, sa gesticulezi ca sa generezi atractie

– Cum sa te folosesti de Limbajul Trupului intr-o negociere.

– Cum sa te folosesti de Limbajul Trupului la o intalnire cu un tip/o tipa.

– Cum sa-ti dai seama cand cineva te minte interpretand Limbajul Trupului

– Cum sa te adaptezi la orice situatie in care te intalnesti cu cineva.

– Cum sa te folosesti de indicii date de privire, mimica, gesturi, postura, mers, zambet ca sa afli o multime de informatii despre cineva inainte sa deschida gura. Sherlock Holmes style.

Citeste cu atentie randurile urmatoare.

Pentru ca sunt foarte sigur ca vei invata lucruri care te vor ajuta sa iti imbunatatesti viata si ca vei pleca dupa acest workshop cu lucruri pe care nu le stiai inainte, sunt gata sa-ti fac o oferta pentru care m-ai putea socoti nebun:

Oferta mea e urmatoarea:

Inscrie-te si participa la workshop. Daca la sfarsitul workshopului vei considera ca ceea ce ai auzit nu ti-a folosit, e suficient sa vii la mine si sa-mi spui si eu iti voi da banii inapoi.

Da, ai citit bine. Iti voi da banii inapoi, integral, 100%.

Pe langa asta vei mai primi de la mine doua bonusuri:

– vei putea pastra toate materialele folosite in timpul workshopului, gratuit;

– vei primi o invitatie gratuita din partea mea la urmatorul workshop de limbajul trupului;

Dincolo de toate, ma intereseaza ca tot ceea ce pregatesc la acest workshop pentru tine sa fie de o cat mai mare valoare practica, imediata. Oferta pe care ti-am facut-o ma obliga sa aduc inaintea ta cel mai bun material posibil pentru ca tu sa inveti cat mai multe.

Inscrie-te Acum: